Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Όλα τα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα!

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Όλα τα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα!

ΝΕΑ

Mazda: Όλα τα μοντέλα της θα είναι εξηλεκτρισμένα!

ΝΕΑ

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως κάνει δυναμική  είσοδο στην ηλεκτρική κινητικότητα  –  Δεν αποκηρύσσει όμως τα θερμικά μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Πέφτει άλλο ένα προπύργιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Όπως ανακοίνωσε η Mazda, μέχρι το 2025 θα λανσάρει 13 εξηλεκτρισμένα μοντέλα συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και plug-in υβριδικών, ενώ μέχρι το 2030 όλα τα αυτοκίνητά της θα ενσωματώνουν ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης.

Ειδικότερα, με αφετηρία το επόμενο έτος θα δώσει στην κυκλοφορία τρία υβριδικά, πέντε PHEV και τρία αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτά θα αφορούν την Ιαπωνία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Παράλληλα, εξελίσσει μια ειδική πλατφόρμα με την ονομασία Skyactiv EV Scalable Architecture που θα χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρικά ποικίλων διαστάσεων και διαφόρων τύπων αμαξώματος. Τα αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα λανσαριστούν μεταξύ του 2025 και 2030.

Advertisement
Advertisement

Η ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής Skyactiv EV Scalable Architecture θα συμβαδίσει με την εξέλιξη προηγμένων κινητήρων εσωτερικής καύσης όπως είναι ο υπάρχων e-Skyactiv X, αλλά και ολοκαίνουρια straight-six (εξακύλινδρα σε σειρά) μοτέρ.

«Η Mazda εξακολουθεί να δεσμεύεται στη μείωση των εκπομπών CO2 κάθε αυτοκινήτου της και πιστεύει πως κάθε διαθέσιμη επιλογή πρέπει να εξυπηρετεί την ανάγκη για κλιματική ουδετερότητα», αναφέρει η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσής της.

Advertisement

Η Mazda θα αναλάβει εξολοκλήρου την εξέλιξη των ηλεκτρικών της μοντέλων, θα χρησιμοποιήσει, όμως, και κάποιες «βασικές» τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί από κοινού με τις Toyota και Denso Corp, διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Ichiro Hirose, Senior Managing Executive Officer της Mazda.

Τέλος, το 2022 ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα λανσάρει και ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Mazda Co-Pilot 1.0). Όταν διαγνωσθεί πως ο οδηγός δεν μπορεί να κυβερνήσει το όχημα, το σύστημα θα παίρνει τον έλεγχο του τελευταίου, σταθμεύοντάς το σε ένα ασφαλές μέρος.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προϊόντα και το λανσάρισμά τους θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)
Mazda MX-5: Χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του
Mazda RX500: Το πρωτότυπο που έχουν «οδηγήσει» όλοι οι 40+

Advertisement