Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)

ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η οδηγική απόλαυση, ενώ δεν κάνει… εκπτώσεις όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-30, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, αποσπώντας ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, τόσο για τις προηγμένες του τεχνολογίες όσο και για τη σχεδιαστική του φιλοσοφία.

Το μικρομεσαίο SUV  ενσωματώνει την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης e-Skyactiv, η οποία απαρτίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 143 ίππων και 265 Nm ροπής και από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh.

Επιπροσθέτως, βασίζεται στην αρχιτεκτονική κατασκευής Skyactiv-Vehicle, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ηλεκτροκίνηση. Η μπαταρία είναι απόλυτα ενσωματωμένη στο αμάξωμα αποτελώντας δομικό στοιχείο του, ενώ οι πλευρικές συναρμογές του αμαξώματος αυξάνουν σημαντικά την ακαμψία.

Advertisement
Advertisement

Σε βίντεο που δημοσίευσε η Mazda στο Youtube, αναφέρεται πως το Mazda MX-30 «είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δημιουργημένο με τον… τρόπο της Mazda».

Ποιος είναι, όμως, ο τρόπος της Mazda; Όπως αποσαφηνίζεται στο βίντεο, αυτός, αφορά 5 συγκεκριμένους πυλώνες. Ακολουθούν αναλυτικά:

Advertisement

Αυτονομία

Το μοντέλο μπορεί να διανύσει 200 χλμ. χωρίς να σπαταλήσει σταγόνας βενζίνης, ενώ φορτίζει από 20% έως 80% σε 3 ώρες με εναλλασσόμενο ρεύμα, ή σε 36 λεπτά με τη χρήση παροχής συνεχούς ρεύματος.

Advertisement

Οδηγική διαδικασία

Το Mazda MX-30 συνιστά έναν αξιαγάπητο σύντροφο στις καθημερινές σας μετακινήσεις, χάρη στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, του μειωμένο μεικτό βάρος, και την εξαιρετική θέση οδήγησης.

Advertisement

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Το εργοστάσιο όπου παράγεται η μπαταρία, διακρίνεται για τις μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ για την κατασκευή της μπαταρίας χρησιμοποιούνται ελάχιστα πολύτιμα μέταλλα.

Οικολογικά υλικά στην καμπίνα

Στο εσωτερικό του MX-30 έχουν χρησιμοποιηθεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως είναι ο φελλός και ένα υλικό, παραγόμενο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Ασφάλεια επιβατών

Η Mazda μεριμνά για την ασφάλεια των επιβατών, θωρακίζοντας την μπαταρία του μοντέλου με ένα προστατευτικό πλαίσιο ιδιαίτερα υψηλής αντοχής.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Διαβάστε επίσης:

Mazda ΜΧ-30: Το 2022 και με Wankel

Mazda MX-5 1.5 SkyActiv soft top Vs Mazda Mx5 1.6 NA

Δοκιμή: Mazda MX-30 (+video)