Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mazda ΜΧ-30: Το 2022 και με Wankel

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda ΜΧ-30: Το 2022 και με Wankel

Mobility

Mazda ΜΧ-30: Το 2022 και με Wankel

Mobility

Μετά από χρόνια δοκιμών, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα για την επανεμφάνιση του περιστροφικού κινητήρα από τη Mazda, έστω και αν αυτός θα χρησιμοποιείται πλέον ως range extender, για να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της διαδρομής, την αυτονομία του ηλεκτρικού MX-30.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda είναι έτοιμη να επαναφέρει τον περιστροφικό κινητήρα της, ως range extender για τις μπαταρίες του αμιγώς ηλεκτρικού crossover MX-30.

Η διάθεση της συγκεκριμένης έκδοσης του MX-30 με τον wankel σε ρόλο range extender, θα αρχίσει από το 2022 στην ιαπωνική αγορά, σύμφωνα με ένα βίντεο στα Ιαπωνικά, το οποίο δημοσιεύτηκε στο κανάλι της Mazda στο YouTube πριν από λίγες μέρες. Στο video αυτό, ο CEO της Mazda, Akira Marumoto, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη λύση του range extender στο MX-30 και είπε ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος με μια μικρή παρτίδα πρωτοτύπων χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν κάτι που η Mazda υπαινίχθηκε σε διάφορες παρουσιάσεις τα τελευταία τρία χρόνια αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει ρητά.

Advertisement
Advertisement

Ξεκίνησε το 2017 με σχόλια από τον επικεφαλής του τμήματος προγραμματισμού κινητήρων, Mitsuo Hitomi, ο οποίος είχε πει πως ένας περιστροφικός κινητήρας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως range extender για να αυξάνεται η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εν κινήσει. Η Mazda το 2018 πρότεινε το range extender με ένα περιστροφικό κινητήρα για το αυτόνομο concept e-Palette, το οποίο εξέλιξε σε συνεργασία με την Toyota. Τώρα το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα και πως αυτός θα παρουσιάζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί θετικά από αγορές με αυστηρούς νόμους στον τομέα αυτό, όπως είναι η αγορά των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Mazda χαρίζει 50 επετειακά ΜΧ-5 στους ήρωες της πανδημίας

Βραβείο Red Dot Design για τα Mazda CX-30 και MX-30

Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV της Mazda στην Ελλάδα (εκδόσεις+τιμές)