Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Βραβείο Red Dot design 2020 για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30 (+video)

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βραβείο Red Dot design 2020 για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30 (+video)

ΑΓΟΡΑ

Βραβείο Red Dot design 2020 για τα νέα Mazda CX-30 και MX-30 (+video)

ΑΓΟΡΑ

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo κατακτά διπλή διάκριση στον ετήσιο διαγωνισμό προϊοντικού σχεδιασμού Red Dot. Τα νέα Mazda CX-30 και MX-301 κατακτούν το βραβείο για το 2020. Αυτή είναι η όγδοη και ένατη φορά, που μοντέλα της Mazda, κατακτούν το βραβείο σχεδιασμού Red Dot.

Advertisement
Advertisement

 

Διπλή αναγνώριση με τη βράβευση των Mazda CX-30 και MX-30 από τον οργανισμό «Red Dot: Product Design 2020». Το μικρομεσαίο SUV CX-30 και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mazda, το MX-30, έρχονται να συμπληρώσουν το στόλο των βραβευμένων μοντέλων της Mazda που σχεδιάστηκαν υιοθετώντας τη φιλοσοφία Kodo: τη φιλοσοφία του «Soul of Motion».

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mazda CX-30 είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής που δημιουργήθηκε με βάση την πιο πρόσφατη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Mazda. Ο σχεδιασμός κάθε επιμέρους τμήματος, βάσει της αρχής του «less is more», είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των καθαρών και όμορφων επιφανειών του CX-30, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο και την παρουσίαση μίας εντελώς πρωτότυπης εμφάνισης σε ένα μοντέλο της κατηγορίας των μικρομεσαίων crossover SUV.

Advertisement

«Οι Ιάπωνες «master» στο είδος τους σε ότι αφορά την καλαισθησία, έδιναν ανέκαθεν μεγάλη βαρύτητα στην απλότητα των γραμμών και την ομορφιά των καθαρών σχημάτων», δηλώνει ο Jo Stenuit, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος σχεδιασμού της Mazda και πρόσθέτει:  «Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση των σχεδιαστών μας στην επεξεργασία κάθε επιμέρους τμήματος, ώστε να δημιουργήσουν ένα δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό, εντυπωσιακό και καθόλου κραυγαλέο σε design, αυτοκίνητο. Αυτό είναι και το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε την Ιαπωνική καλαισθησία – μία εικόνα που προκαλεί την αίσθηση της διαρκούς κίνησης».

Mazda: Έρχεται νέος Wankel με turbo!

Advertisement

Το κορυφαίας ποιότητας, ανθρωποκεντρικό εσωτερικό του Mazda CX-30 συνδυάζει ιδανικά την εργονομία με την τεχνολογία αιχμής. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον επαναστατικό βενζινοκινητήρα Skyactiv-X της Mazda ο οποίος εξασφαλίζει επίπεδο οικονομίας και αποδοτικότητας παρόμοιο με εκείνο ενός κινητήρα diesel2. «Η νέα προσέγγιση στο σχεδιασμό έχει σαν αποτέλεσμα ένα αυθεντικό design» όπως εξηγεί ο αρχισχεδιαστής του Mazda MX-30, Youichi Matsuda.

Το «ψηφιακό» supercar Mazda 9

Ο σχεδιασμός της καμπίνας – με την απουσία μεσαίας κολώνας και τις αντικρυστά ανοιγόμενες («freestyle») πόρτες – αντανακλά την αίσθηση της ελαφρότητας, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα και τη βιωσιμότητα ως στοιχείο των υλικών του εσωτερικού. Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας εποχής μεγάλων αλλαγών, θέλουμε το Mazda MX-30 να δείξει στο κοινό ότι τα αυτοκίνητά μας μπορούν ακόμα να προσφέρουν την ανόθευτη χαρά της οδήγησης.

Advertisement

Η νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης e-Skyactiv της Mazda, περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh που εξασφαλίζει στο Mazda MX-30 αυτονομία της τάξεως των 200χλμ, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα 48χλμ. των συνηθισμένων διαδρομών που καλύπτει καθημερινά ο μέσος Ευρωπαίος οδηγός. Τόσο η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτροκίνησης Skyactiv-Vehicle όσο και οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με τα εγγενή χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ως προς την ομαλή, αθόρυβη και πλήρως ηλεκτρική του συμπεριφορά κατά την οδήγηση.