Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Mazda CX-30: Το SUV με την κορυφαία υπολειμματική αξία

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda CX-30: Το SUV με την κορυφαία υπολειμματική αξία

ΑΓΟΡΑ

Mazda CX-30: Το SUV με την κορυφαία υπολειμματική αξία

ΑΓΟΡΑ

Στη Γερμανική αγορά τo Mazda CX-30 είναι το μοντέλο που διατηρεί την αξία του στον χρόνο στην κατηγορία των κόμπακτ SUV.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτιά της Mazda προέκυψε από ετήσιο διαγωνισμό στον οποίο βραβεύτηκαν 13 μοντέλα.

Το Mazda CX-30 προσέθεσε μία ακόμη διάκριση στη μακροσκελή του λίστα, καθώς κέρδισε τον τίτλο «Wertmeister 2021» (Πρωταθλητής υπολειμματικής αξίας ή πως διατηρεί την αξία του στο χρόνο) από Γερμανικό 15ήμερο περιοδικό και τον ανεξάρτητο ειδικό φορέα αξιολόγησης τιμών Schwacke. Οι συγκεκριμένοι φορείς αποφάσισαν ότι το CX-30 e- Skyactiv G 2.0 M Hybrid, διατηρεί την αξία του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μεσαίο SUV που διατίθεται στη Γερμανία. Η υπολειμματική αξία υπολογίζεται στην τετραετία με 15.000 διανυθέντα χιλιόμετρα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το CX-30 αποδεικνύεται ένα τέτοιο all-around-αστέριδήλωσε ο Bernhard Kaplan, διευθύνων σύμβουλος της Mazda Motors Deutschland (Mazda Germany) και πρόσθεσε: «Ο τίτλος του Wertmeister αποτελεί μία ακόμα τρανή απόδειξη της ποιότητας και της αναγνώρισης για τη μάρκα Mazda

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την εμπειρία της Schwake στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και τις γενικές οικονομικές εξελίξεις, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τα λειτουργικά κόστη. Το CX-30 επιλέχθηκε, από μοντέλα 13 διαφορετικών κατηγοριών.

Πρόκειται για μία ακόμα τιμητική διάκριση για το δημοφιλές μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2019, και έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του το χρυσό τιμόνι του 2019 για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό, καθώς και πολλά βραβεία design σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Car Design of the Year 2020-2021 από το Japan Automobile Hall of Fame.

Advertisement

Το CX-30 κατέκτησε  επίσης και τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020 στην Ταϊλάνδη, τον τίτλο του «Top Pick» των ερευνών καταναλωτών στις ΗΠΑ, και του φιναλίστ στο διαγωνισμό World Car of the Year 2020 (μαζί με το Mazda3). Έλαβε επίσης την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης, από τον Οργανισμό Euro NCAP  και το μοναδικό στον κόσμο αποτέλεσμα του 99% στον τομέα της προστασίας των Ενηλίκων Επιβατών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Mazda MX-30: Οι 5 πυλώνες δημιουργίας του (video)
Δοκιμή: Mazda MX-30 (+video)
Η περιβαλλοντική ευαισθησία του νέου Mazda MX-30