Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα Mazda MX-5 V6;

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα Mazda MX-5 V6;

ΝΕΑ

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα Mazda MX-5 V6;

ΝΕΑ

Αυτό που αρκετοί φίλοι της Mazda θα ήθελαν να έχει υλοποιηθεί από την ίδια την εταιρία, προσφέρει μια εταιρία βελτιώσεων στη Μ. Βρετανία που έχει εξελίξει μια μετατροπή του MX-5 με κινητήρα V6.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-5 σε καμία γενιά του δεν ήταν δυνατό και αυτό οδήγησε πολλούς στην αναζήτηση λύσεων που θα ισορροπούσαν την ισχύ με τις ικανότητες και την δυναμική ισορροπία του πλαισίου του ιαπωνικού roadster.

Αν και ο συνήθης τρόπος για την αύξηση της απόδοσης του MX-5 είναι η υπετροφοδότηση του τετρακύλινδρου κινητήρα η βρετανική εταιρία Rocketeer προτείνει μια διαφορετική λύση με περισσότερο χαρακτήρα για τα MX-5 πρώτης και δεύτερης γενιάς ενώ ήδη δουλεύει κάτι αντίστοιχο και για το Mk3. Η λύση αυτή είναι η αντικατάσταση του κινητήρα με έναν compact σε διαστάσεις V6 ο οποίος ταιριάζει ιδανικά στο διαθέσιμο χώρο κάτω από το καπό. Η Rocketeer έχει επιλέξει τον 3.0 Ford Duratec V6, έναν κινητήρα που είχε εξελιχθεί από την Ford σε συνεργασία με την Cosworth και έχει βρεθεί σε πολλά αυτοκίνητα, από το Mondeo ST220 έως το εξωτικό Noble M12 σε υπετροφοδοτούμενη εκδοχή.

Rocketeer MXV6

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση του MX-5 η Rocketeer υιοθετεί μια αναβαθμισμένη ατμοσφαιρική έκδοση του με 280 PS και 325 Nm που αρκούν για να χαρίσουν στο μόλις 1.100 kg roadster επιδόσεις που ταιριάζουν σε ένα πραγματικό sports car, όπως το 0-100 Km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Φυσικά το πακέτο της Rocketeer περιλαμβάνει τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε ανάρτηση και φρένα προκειμένου να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις. Το συνολικό πακέτο αγγίζει τις 10.000 λίρες Αγγλίας ενώ πέφτει στις 6.000 λίρες για όσους προμηθευτούν μόνοι τους τον κινητήρα δωρητή.

Rocketeer MXV6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mazda RX500: Το πρωτότυπο που έχουν «οδηγήσει» όλοι οι 40+
Ποιο ήταν το Mazda με τις ιταλικές ρίζες;
Συνεργασία Mazda, Toyota, Suzuki, Subaru, Daihatsu