Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μαντεύετε ποιο μοντέλο είναι η βάση του εντυπωσιακού Puma GTV;

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μαντεύετε ποιο μοντέλο είναι η βάση του εντυπωσιακού Puma GTV;

ΝΕΑ

Μαντεύετε ποιο μοντέλο είναι η βάση του εντυπωσιακού Puma GTV;

ΝΕΑ

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, δεν είναι ένα παραποιημένο Ford GT40. Είναι ένα όχημα με αμάξωμα supercar αλλά με ταπεινή «καρδιά».

Advertisement
Advertisement

To 1979, οι άνθρωποι της Puma, μιας ιταλικής εταιρείας που κατασκεύαζε αυτοκίνητα και τα πουλούσε ως kit-cars, παρουσίασαν το GTV.

Ήταν ένα μοντέλο το οποίο είχε αμάξωμα supercar και βασιζόταν στο Eagle, το αντίστοιχο όχημα της βρετανικής εταιρείας Nova.

Οι Ιταλοί πήραν την άδεια να κατασκευάζουν το αυτοκίνητο, άλλαξαν λίγο την αισθητική του προσαρμόζοντάς την στα δικά τους κριτήρια, αλλά διατήρησαν τη γενική φιλοσοφία τού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ποια ήταν αυτή; Να εντυπωσιάζει με το αμάξωμά του, να δείχνει ως ένα νέο supercar (της εποχής) αλλά να είναι οικονομικά προσιτό και ένα όχημα το οποίο να μπορείς να το συναρμολογήσεις και μόνος σου, εάν είχες τον χώρο, τον χρόνο, τις γνώσεις και τη διάθεση να το πράξεις.

Το GTV βασιζόταν στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη τού κλασικού Volkswagen Beetle. Έτσι, κάτω από το καπό του είχε τον αερόψυκτο κινητήρα τού «Σκαραβαίου» τον οποίο είχε αναβαθμίσει η Lombardi για λογαριασμό της Puma, αυξάνοντας τον κυλινδρισμό του στα 1.385 κ. εκ.

Advertisement

Από το 1984, το GTV απέκτησε τον (υδρόψυκτο) τετρακύλινδρο boxer 1,2 λίτρων της Alfa Romeo και διατίθετο σε δύο εκδοχές, αναλόγως της μέγιστης ισχύος: Το GTV-033 και το GTV-033.S.

Το συγκεκριμένο GTV που βλέπουμε στις εικόνες διατίθεται σε δημοπρασία. Έχει ταξινομηθεί το 1983, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το οδόμετρο έχει 12.660 χλμ. και το αυτοκίνητο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο μηχανολογικά όσο και σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του πολυεστερικού αμαξώματός του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχασμένα supercars που έγραψαν ιστορία
Κύκλωμα εξαπάτησε με supercars Τσιμίκα, Γιαννούλη, Μάνο και Κάτσε
H Hyundai ετοιμάζει το δικό της supercar