Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται η μικρή και φθηνή Alfa Romeo;

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται η μικρή και φθηνή Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται η μικρή και φθηνή Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της ιστορικής ιταλικής μάρκας η οποία ετοιμάζει μία πιο οικονομική πρόταση. Και με ξεκάθαρα αλφίστικο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo “χτίζει” αργά την επόμενη ημέρα της μάρκας, εστιάζοντας όχι μόνο στο πάνω κομμάτι της αγοράς αλλά και στην επιστροφή της σε πιο οικονομικές προτάσεις για ένα πιο ευρύ κοινό.

Έτσι εκτός από το φημολογούμενο supercar το οποίο θα έρθει προς τα τέλη της χρονιάς, υπάρχει και κάτι ακόμα που οι φανατικοί φίλοι της εταιρίας -και όχι μόνο- θα χρειαστεί να περιμένουν λίγους μήνες ακόμα για να το δουν στην αγορά.

Η φήμη για την μικρή Alfa υπάρχει εδώ και καιρό, έχοντας μάλιστα την αρχική ονομασία Brennero. Το τελικό όνομα αλλά και το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασης αυτού του πολύ σημαντικού αυτοκινήτου αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μπορεί να επανέλθει το όνομα MiTo με το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως με βεβαιότητα είναι ότι θα βρίσκεται κάτω από την Tonale από άποψη διαστάσεων, και σε σχέση με την παλιά MiTo θα είναι πιο πρακτική, έχοντας χαρακτηριστικά SUV στο αμάξωμά της.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η νέα μικρή Alfa Romeo θα έχει κοινά στοιχεία με το Jeep Avenger (και τον αντικαταστάτη του Fiat 500X), με το μήκος της να είναι ελαφρά πάνω από τα 4 μέτρα (η Tonale ξεπερνά τα 4,5 μέτρα).

Η παραγωγή της δεν θα γίνεται στην Ιταλία, αλλά στο εργοστάσιο του γκρουπ Stellantis στην Πολωνία, όπου κατασκευάζεται το Avenger αλλά και θα παράγεται και το νέο μικρό SUV της Fiat. Αν όλα πάνε βάση χρονοδιαγραμμάτων, η νέα μικρή Alfa αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα στην αγορά στα μέσα του 2024.

Advertisement

Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMP/eCMP που υπάρχει σε αντίστοιχα μοντέλα του γκρουπ Stellantis και θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo. Θα διατίθεται επίσης και σε υβριδική έκδοση και μένει να δούμε αν θα υπάρχουν και συμβατικές εκδόσεις για κάποιες αγορές.

Πάντως οι άνθρωποι του γκρουπ Stellantis υπόσχονται ότι η νέα μικρή Alfa Romeo θα διαφοροποιείται αρκετά από τα αντίστοιχα μοντέλα του ομίλου, καθώς θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην οδική της συμπεριφορά ώστε να παραμείνει μία γνήσια Alfa, όπως την θέλουν οι φίλοι της εταιρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στο δρόμο! (+video)
Η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo ετοιμάζεται!
Τι θα λέγατε για μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Coupe;