Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μανία για το Volkswagen ID. Buzz

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μανία για το Volkswagen ID. Buzz

ΝΕΑ

Μανία για το Volkswagen ID. Buzz

ΝΕΑ

Η Ευρώπη υποδέχεται με ενθουσιασμό του ξεχωριστό ηλεκτρικό μίνιβαν της Volkswagen...

Advertisement
Advertisement

Απίθανο και όμως είναι πραγματικότητα: Το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz ξεπούλησε στην αγορά της Ευρώπης αρκετούς μήνες πριν ξεκινήσουν επίσημα οι πρώτες παραδόσεις του ξεχωριστού μίνιβαν.

Πιο συγκεκριμένα ξεπεράστηκαν οι 10.000 παραγγελίες εκ των οποίων οι 3.400 έχουν γίνει από τη Νορβηγία και οι 2.500 έγιναν από τη Γερμανία. Τέλος, στην «τρίτη θέση» βρίσκεται το Βέλγιο με την Ολλανδία με περίπου 2.100 μονάδες η κάθε μία.

Να θυμίσουμε ότι η παραγωγή του ID. Buzz ξεκίνησε στο εργοστάσιο του Ανόβερου τον Μάιο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο για την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η Volkswagen έχει… αρκετή δουλειά για να παραδώσει τόσες μονάδες! Όσον αφορά τα δεξιοτίμονα της Αγγλίας, θα φτάσουν το 2023, ενώ στην αγορά της Αμερικής θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζονται 15.000 ID. Buzz κάθε χρόνο, αλλά τον επόμενο χρόνο η παραγωγή θα αυξηθεί στις 60.000 μονάδες ετησίως και αργότερα θα αγγίξει τις 130.000 μονάδες.

Advertisement

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 82 kWh, αλλά από το επόμενο έτος θα προσφέρεται και η μικρότερη έκδοση με την μπαταρία των 52 kWh με αυτονομία 305 km, καθώς και μια μεγαλύτερη, 111 kWh, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600 km, ενώ, υπάρχει η προοπτική τετρακίνητης έκδοσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα αποδίδει 300 PSκαι θα εξαλείψει τις όποιες γκρίνιες περί επιδόσεων.

 

Advertisement

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα λανσαριστούν με μπαταρία 77 kWh (καθαρή ενεργειακή απόδοση), η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30 λεπτά.

 

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να το σκεφτείς σοβαρά
Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen
Κίνα: Γιατί ο όμιλος Volkswagen επενδύει στο λογισμικό;