Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Γιατί ο όμιλος Volkswagen επενδύει στο λογισμικό;

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Γιατί ο όμιλος Volkswagen επενδύει στο λογισμικό;

ΝΕΑ

Κίνα: Γιατί ο όμιλος Volkswagen επενδύει στο λογισμικό;

ΝΕΑ

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει πιο επιθετική επενδυτική πολιτική στην Κίνα αναφορικά με το επίπεδο εξοπλισμού το οποίο θα διαθέτουν τα μοντέλα του.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Herbert Diess, τον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG και Διευθύνων Σύμβουλο της Volkswagen. Όπως είπε το κορυφαίο στέλεχος, ο στόχος που έχει τεθεί πλέον αναφορικά με τα μοντέλα του για την κινεζική αγορά έχει να κάνει με την αναβάθμιση του επιπέδου εξοπλισμού τους και την προσαρμογή στις νέες τάσεις που επικρατούν εκεί.

Ο κύριος Diess επισήμανε ότι ο Όμιλος πρόκειται να επενδύσει σημαντικό ποσό στην Κίνα για την εξέλιξη νέου λογισμικού και συστημάτων με σκοπό να ανταγωνιστεί τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες σε αυτά που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, εταιρείες όπως η Nio ή η XPeng εφοδιάζουν ήδη τα μοντέλα τους με σύστημα καραόκε για να τραγουδούν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με σχετικά μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας για να βλέπουν τον εαυτό τους ή με τη δυνατότητα να συνδέονται ταχύτατα στο διαδίκτυο για να κάνουν τις πληρωμές τους ή να ασχολούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε ο Herbert Diess, ο Όμιλος VAG πρόκειται να κινηθεί επιθετικά σε αυτόν τον τομέα, να δημιουργήσει τα δικά του αντίστοιχα συστήματα αλλά και να εξελίξει νέες τεχνολογίες που θα δημιουργήσουν νέες τάσεις και θα τον διαφοροποιήσουν από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιθανόν να μην είναι αρκετό να προσλάβουμε προσωπικό από άλλες εταιρείες γι’ αυτόν το σκοπό. Έτσι επικεντρωνόμαστε στο να ακολουθήσουμε μια δική μας δυναμική στρατηγική για να το επιτύχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μελέτη UBS: Στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης ο όμιλος Volkswagen
VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση
Η πιο σπάνια Porsche είναι μια… κλούβα της VW

Advertisement