Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen

ΝΕΑ

Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen

ΝΕΑ

Η τοποθέτηση συστήματος αυτόνομης οδήγησης σε ένα όχημα είναι η μία όψη του νομίσματος. Η χρήση του στον δρόμο –και πώς θα γίνεται αυτή– είναι η άλλη.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένο ότι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη προς τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε ή εντός της επομένης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εξελίξουν την τεχνολογία, να βρουν τρόπο να την εφαρμόσουν νωρίτερα και φυσικά να επωφεληθούν οικονομικά από αυτή.

Το παράδειγμα της Volkswagen είναι χαρακτηριστικό αυτής της πρακτικής. Η γερμανική εταιρεία έχει ιδρύσει την Cariad, μια θυγατρική της η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα χρησιμοποιείται στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που, προς το παρόν, επιτρέπεται να υπάρχει στα αυτοκίνητα και να ενεργοποιείται.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Cariad έχουν βρει και τον τρόπο να επωφελούνται οικονομικά από αυτή. Σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, o Dirk Hilgenberg, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της Volkswagen θα μπορούν να ενεργοποιούν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης όποτε το επιθυμούν καθ’ οδόν, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Όπως είπε: «Ένα καινούργιο επιχειρηματικό μοντέλο έχει διαμορφωθεί ήδη. Αφορά στη χρήση της υπηρεσίας τόσο μέσω συνδρομής όσο και μέσω πληρωμής τη στιγμή που το θα αποφασίσει ο οδηγός. Χάρη σε αυτή (το όχημα) θα μπορεί να κινηθεί αυτόνομα όπου επιτρέπεται για τα επόμενα 50 μίλια (σημ.: 80 χλμ.).

Advertisement

Οι πλατφόρμες μας είναι το προϊόν που θέλουμε να πουλήσουμε. Ο κόσμος πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες μας επιτρέπουν τη συνεργασία με άλλες εταιρείες, όπως τις Google, Apple και Amazon και να μπορεί να συνδέεται σε αυτές με τους λογαριασμούς που έχει ήδη. Να δουλεύει ή να διασκεδάζει εν κινήσει, να κάνει τηλεδιασκέψεις ή να προετοιμάζεται για την επικείμενη επαγγελματική συνάντηση που θα έχει προγραμματίσει».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW και Europcar προωθούν την αυτόνομη οδήγηση
H Stellantis επενδύει στον εξηλεκτρισμό και την αυτόνομη οδήγηση
Audi: 7+1 απαντήσεις για την αυτόνομη οδήγηση