Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lancia Emozione Pu+Ra: Θα είναι η σύγχρονη Stratos;

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lancia Emozione Pu+Ra: Θα είναι η σύγχρονη Stratos;

ΝΕΑ

Lancia Emozione Pu+Ra: Θα είναι η σύγχρονη Stratos;

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, στις 15 Απριλίου θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με τη Lancia. Τι θα παρουσιάσει εκείνη την ημέρα η ιταλική εταιρεία;

Advertisement
Advertisement

Όταν στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου τα στελέχη της Lancia συγκεντρώθηκαν για να παρουσιάσουν ένα αρχικό σχέδιο επανεκκίνησης της εταιρείας πολλοί ευχήθηκαν να γίνει σύντομα πράξη αυτό.

Τότε, αποκαλύφθηκαν τα σχέδια ενός φουτουριστικού οχήματος το οποίο ονομάστηκε Pu+Ra Zero. Οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας αναφέρθηκαν γενικόλογα σε αυτό, αφήνοντας στη φαντασία τού καθενός το τι θα μπορούσε να είναι ή σε τι μπορούσε να υλοποιηθεί στην πράξη.

Τώρα, λίγους μήνες αργότερα από τότε, μια λιγόλογη ανακοίνωση του Luca Napolitano, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lancia, ήρθε να αναστατώσει πάλι τους φίλους της και να εξάψει το θυμικό τους.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, το ανώτατο στέλεχος αυτής έγραψε: «Έχω τη χαρά να σας προσκαλέσω στην εκδήλωση Τύπου η οποία θα γίνει στις 15 Απριλίου για να ανακαλύψουμε το πρωτότυπο Emozione Pu+Ra, τη νέα Διακήρυξη της εταιρείας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Σημειώστε τη συγκεκριμένη ημέρα και παραμείνετε συντονισμένοι. Είναι πολλά αυτά που έρχονται!».

Αυτή τη φορά, αναμένουμε κάτι περισσότερο σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου για την εταιρεία, καθώς η επιθυμία είναι να δούμε ένα υλοποιημένο πρωτότυπο του Emozione Pu+Ra. Η εταιρεία, δημοσίευσε μόνο μία φωτογραφία η οποία δείχνει το πίσω μέρος ενός οχήματος και όχι κάτι περισσότερο.

Advertisement

Σε αυτή μπορούμε να δούμε ότι αυτό διαθέτει στρογγυλά πίσω φώτα που παραπέμπουν στα αντίστοιχα της θρυλικής Stratos, τη διαμορφωμένη μικρή αεροτομή στην άκρη του αμαξώματος και κυκλικές γραμμές οι οποίες παραπέμπουν στο κάλυμμα του κινητήρα που διέθετε αυτή.

Advertisement

Συνεπώς, με τα ως τώρα δεδομένα, και πάλι θα πρέπει να θεωρούμε ότι στην εκδήλωση θα επιδειχθεί μια σχεδιαστική προσέγγιση για να μελλοντικά μοντέλα της Lancia και όχι το σχήμα ενός συγκεκριμένου νέου οχήματός της. Εκτός εάν εκείνη την ημέρα μάς εκπλήξουν ευχάριστα ο Ιταλοί…

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει ανακοινώσει η Lancia, εντός του 2024 θα παρουσιαστεί το καινούργιο Ypsilon το οποίο θα διατίθεται τόσο με ήπιας υβριδικής διάταξης κινητήρα όσο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Advertisement

Το 2026 θα αναμένεται να παρουσιαστεί η καινούργια Aurelia (που θα είναι crossover) και το 2028 η καινούργια Delta, οι οποίες θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητες. Τέλος, τα στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι θα επαναφέρουν στην αγορά πολλά από τα παρελθόντα μοντέλα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lancia Delta: Η τελευταία των πρωταθλητών (+video)
Η Lancia άνοιξε την πρώτη νέα της αντιπροσωπεία
Μία Lancia Delta Integrale στα χέρια του Miki Biasion