Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Οι σχεδιαστές της αρχέτυπης και της νέας Countach… στο ίδιο τραπέζι (+video)

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini: Οι σχεδιαστές της αρχέτυπης και της νέας Countach… στο ίδιο τραπέζι (+video)

ΝΕΑ

Lamborghini: Οι σχεδιαστές της αρχέτυπης και της νέας Countach… στο ίδιο τραπέζι (+video)

ΝΕΑ

Οι πρωταγωνιστές πίσω από τη σχεδίαση της αρχέτυπης και σύγχρονης Countach, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν για έναν θρύλο της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Λίγα αυτοκίνητα κουβαλούν την κληρονομιά της Lamborghini Countach. Και τα περισσότερα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον άνθρωπο που επιμελήθηκε του design της, του διεθνούς φήμης Ιταλού σχεδιαστή Marcello Gandini.

Το έργο του 83χρονου σήμερα άνδρα από το Τορινό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό διότι εργάστηκε υπό το βάρος να μην απογοητεύσει τον Ferrucio Lamborghini, ο οποίος απαίτησε τη δημιουργία ενός κομψοτεχνήματος που θα… έμπαινε στα παπούτσια της –για πολλούς- ανυπέρβλητης Miura.

O Gandini, ωστόσο, ουδέποτε λύγισε. Με όπλα του τη σχεδιαστική ελευθερία που απολαμβάνανε οι designers τη δεκαετία του ’70 και την ανεξάντλητη φαντασία του, ανέπτυξε ένα ριζοσπαστικής εμφάνισης sportscar με pop-up φώτα, scissor πόρτες και «επιθετικές» γραμμές.

Advertisement
Advertisement

Εξίσου δύσκολη αποστολή με αυτή του Gandini έμελλε να έχει και ένας ακόμη σχεδιαστής. Ο λόγος για τον Mitja Borket, τον άνθρωπο πίσω από την αναβίωση της Countach, την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα.  Διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να γεφυρώσεις το χάσμα μεταξύ «παλιού» και «καινούριου» και να δώσεις μοντέρνα υπόσταση σε ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, χωρίς να αλλοιώσεις την old-school εμφάνισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LAMBORGHINI COUNTACH: ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

Advertisement

Αλλά καλύτερα να αφήσουμε αυτή τη συζήτηση να γίνει μεταξύ των πρωταγωνιστών. Σε βίντεο που δημοσίευσε η Lamborghini, οι Gandini και Borket κάθονται στο ίδιο τραπέζι με αντικείμενο συζήτησης το όνομα Countach.

«Συνήθως, όταν περνάνε τα χρόνια, σταματάς να γοητεύεσαι από το αυτοκίνητο που σε εντυπωσίαζε στο παρελθόν. Ή εντυπωσιάζεσαι λιγότερο. Καλώς ή κακώς, όμως, η Countach είναι εξίσου θελκτική στην όψη με 50 χρόνια πριν», αναφέρει ο Gandini.

Advertisement

Για τον Borket, το πρότζεκτ δημιουργίας της νέας Countach του προκάλεσε μόνο χαρά, δίψα για εργασία και πάθος για σχεδίαση: «Ανυπομονούσα να έρθει το 2021, καθώς αποτελεί το έτος της 50ετούς επετείου της Countach.

»Πριν από μερικά χρόνια, αρχίσαμε να κάνουμε διάφορα όνειρα για το 2021. Και τότε είπα, ας δούμε πως θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη εκδοχή της. Έτσι ρίχτηκα με τα μούτρα στο διάβασμα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να γίνετε αυτόπτες μάρτυρες της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης μεταξύ των δύο αντρών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach;
Η ιστορία πίσω από το όνομα Countach (+video)
Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach