Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η παλαιότερη, Countach σε κυκλοφορία και είναι μια πράσινη LP 400. Το αυτοκίνητο, παρουσιάστηκε στο Pebble Beach Concours d’Elegance, μαζί με πολλές άλλες Lamborghini Countach.

Advertisement
Advertisement

Έχει αριθμό πλαισίου #1120001 και είναι το δεύτερο πρωτότυπο Countach που κατασκευάστηκε ποτέ και η πρώτη LP 400.

 

Το αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Sant’Agata το 1973. Είχε κόκκινο χρώμα με μαύρο εσωτερικό και έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης εκείνου του έτους.

Advertisement
Advertisement

Αργότερα ξαναβάφτηκε στη (σημερινή) του απόχρωση «Verde Medio» αργότερα εκείνο το έτος. Σύμφωνα με τους ιστορικούς της εταιρίας, ήταν μία απαραίτητη τροποποίηση για να ξεχωρίσει από τα άλλα σπορ αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο έκανε την εμφάνισή του, στις υπόλοιπες εκθέσεις αυτοκινήτου του 1973, συμπεριλαμβανομένου του Earl’s Court στο Λονδίνο, πριν η Lamborghini, το πουλήσει λίγο αργότερα.

Advertisement

Στη συνέχεια έζησε μια… ζωή στην αφάνεια, κυρίως επειδή εγκαταλείφθηκε σε έναν αχυρώνα στην Ελβετία μέχρι που η εταιρία, την βρήκε το 2004 και το αγόρασε πίσω. Τώρα η LP 400 ζει την γλυκιά ζωή στο Μουσείο Τεχνολογιών της εταιρείας στην Sant’Agata.

Advertisement

Μαζί με την πρώτη ήταν και η τελευταία Countach, που κατασκευάστηκε ποτέ στο Pebble Beach. Το αυτοκίνητο της 25ης επετείου με ασημί χρώμα (με γκρι δέρμα στο εσωτερικό) δεν πωλήθηκε ποτέ, επισημαίνει η Lamborghini.

Υπήρχαν επίσης ορισμένα ιδιόκτητα μοντέλα Countach αλλά και η νέα «LPI 800-4» η οποία έκανε πάταγο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini Countach: Πόσο (δεν) άλλαξε
Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)
Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Πέρα από τα όρια (video)