Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιστορία πίσω από το όνομα Countach (+video)

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία πίσω από το όνομα Countach (+video)

ΝΕΑ

Η ιστορία πίσω από το όνομα Countach (+video)

ΝΕΑ

Το παρασκήνιο πίσω από την ονοματολογία της θρυλικής Lamborghini Countach είναι πραγματικά ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη εμφάνιση του νέου μοντέλου της Lamborghini, που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα τον γνωστό από το παρελθόν κωδικό Countach, ανατρέχουμε στο παρελθόν, αναζητώντας το πως ανακαλύφθηκε το συγκεκριμένο όνομα του ιταλικού supercar.

Πρώτα από όλα το Countach δεν αποτελεί ένα είδος ταύρου, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία να ονομάζει τα μοντέλα της, με γνωστότερα από αυτά τις Diablo, Huracan και Aventador. Η λέξη προέρχεται από την διάλεκτο που χρησιμοποιούν στην επαρχία του Πιεμόντε, στη Βόρεια Ιταλία, ενώ σε ελεύθερη μετάφραση είναι η αίσθηση που έχει κάποιος όταν αντικρίζει κάτι εξαιρετικό ή υπερβολικό.

Advertisement
Advertisement

Πως όμως προήλθε η απόφαση να ονομαστεί έτσι η πανέμορφη ιταλίδα ντίβα; Μεταφερόμαστε για λίγο στο 1971, όταν ο Marcello Gandini, που αποτελεί τον πνευματικό πατέρα της, όντας υπεύθυνος για την σχεδίασή της, προβληματιζόταν μαζί με τους συνεργάτες του για το πως θα βαφτίσουν το νέο μοντέλο.

Ξαφνικά, ένας από τα μέλη της ομάδας, που καταγόταν από το Πιεμόντε και μιλούσε φαρσί την τοπική διάλεκτο αναφώνησε «Countach», θέλοντας να εκφράσει λεκτικά αυτό που έβλεπαν τα μάτια του, ήτοι την πρωτότυπη έκδοση. Από εκεί ο Gandini πήρε την ιδέα, συμφώνησε μαζί του και ο εξελικτής Bob Wallace και τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «γυμνή» Lamborghini Miura είναι εκθαμβωτική!
Ποια Lamborghini ταξινομήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο;
Η νέα σούπερ Lamborghini Urus της Kim Kardashian

 

Advertisement