Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κορυφαία υποστήριξη της Hyundai για το Ioniq 5 (+video)

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία υποστήριξη της Hyundai για το Ioniq 5 (+video)

ΝΕΑ

Κορυφαία υποστήριξη της Hyundai για το Ioniq 5 (+video)

ΝΕΑ

Η Ηyundai δεν κατασκευάζει μόνο ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των ημερών μας. Παράλληλα έχει και την κορυφαία υποστήριξη για το Ioniq 5 και μετά την αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία των Κορεατών στην ηλεκτροκίνηση έχει εντυπωσιάσει τους πάντες, με τις δύο μάρκες, την ΚΙΑ και την Hyundai να έχουν κερδίσει τα πιο σημαντικά βραβεία της χρονιάς και να έχουν δημιουργήσει αίσθηση στην αγορά.

Με τα νέα δεδομένα που έχουν κυριαρχήσει στα αυτοκίνητα και το πληθωρικό ψηφιακό τους υπόβαθρο, σημαντικό κομμάτι για κάθε αυτοκίνητο είναι και η σταθερή υποστήριξη της εταιρίας σε ότι αφορά τις ενημερώσεις του λογισμικού τους.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί και αυτή τις over the air ενημερώσεις του Ιoniq 5, οι οποίες θα αφορούν κατά βάση το σύστημα Infotainment της εταιρίας. Μάλιστα διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ενημερώσεις ανά έτος για το σύστημα infotainment.

Advertisement
Advertisement

Oι ενημερώσεις αυτές γίνονται αυτόματα, μετά από επιλογή του οδηγού, χωρίς να χρειαστεί να πάει σε κάποιο συνεργείο της εταιρίας. Στόχος της Hyundai να κρατήσει τα συστήματά της όσο πιο πολύ ενημερωμένα γίνεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και να τα εμπλουτίζει διαρκώς με νέες δυνατότητες.

Μέχρι τώρα, ο ιδιοκτήτης ενός Ioniq 5 μπορούσε να κάνει αυτή την διαδικασία είτε πηγαίνοντας σε κάποιον αντιπρόσωπο είτε κατεβάζοντας ο ίδιος την ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρίας. Από την στιγμή που θα επιλέξει να κάνει over the air ενημερώσεις έχοντας κάνει την κατάλληλη αναβάθμιση στο software του infotainment, όλες οι υπόλοιπες ενημερώσεις θα γίνονται στο παρασκήνιο.

Advertisement

Κατά την διάρκεια του update το σύστημα Infontainment θα παραμένει λειτουργικό, και όταν ολοκληρωθεί ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιείται στο τηλέφωνό του μέσω της εφαρμογής Bluelink.

Η πρώτη από τις δύο φετινές ενημερώσεις θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, για όσους έχουν εγκαταστήσει το τελευταίο software 220211. H δεύτερη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του 2022.

Advertisement

Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, όπως η Tesla για παράδειγμα, η Hyundai προσφέρει τις over the air ενημερώσεις τις μόνο για το σύστημα infotainment. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στο μέλλον οι ενημερώσεις αυτές θα αφορούν και τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα την αύξηση της ιπποδύναμης.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Hyundai Kona θα έχει το high tech εσωτερικό του Ioniq 5
Μεγαλύτερη μπαταρία για το Hyundai Ioniq 5
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (video)