Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Hyundai Ioniq 5

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Hyundai Ioniq 5

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Hyundai Ioniq 5

ΝΕΑ

Σε αναβάθμιση της κορυφαίας του έκδοσης προχωρά η Hyundai για το Ioniq 5 που προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV θα ξεπερνά σε αυτονομία τα 500 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP.

Το Ioniq 5 έχει ξεχωρίσει ήδη για τις τεχνολογίες και τη σχεδίαση του, με τους Κορεάτες να μην επαναπαύονται στις μέχρι τώρα περγαμηνές του. Συγκεκριμένα προχώρησαν σε ελαφρά αναβάθμιση της κορυφαίας του εκδοχής, αντικαθιστώντας τη μπαταρία χωρητικότητας 72,6 kWh με μία μεγαλύτερη 77,4 kWh.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αλλαγή αφορά στις αγορές της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ όπου το κοινό είναι πιο απαιτητικό, ενώ η γκάμα εξακολουθεί να ξεκινά από την έκδοση με μπαταρία 58,2 kWh. Η συγκεκριμένη βασική έκδοση συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων, ενώ σε αυτές με αναβαθμισμένη μπαταρία έχουμε ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων και 306 ίππους συνδυαστικά στην τετρακίνητη εκδοχή του Ioniq 5 με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το πολυβραβευμένο SUV έχει έτσι πλέον τη δυνατότητα να ξεπεράσει ακόμη και τα 500 χιλιόμετρα συνολικής αυτονομίας, με αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και θέρμανσης αλλά και γυάλινη πανοραμική οροφή. Το Ioniq 5 αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα την εμπορική του πορεία και στη χώρα μας, με την τιμή αγοράς να παραμένει μέχρι στιγμής επτασφράγιστο μυστικό. Πιθανότατα πάντως να βρίσκεται σε παρόμοιο μήκος κύματος με την τιμή αγοράς του αδελφού Kia EV6.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκρηξη δημοτικότητας για τα ηλεκτρικά Hyundai
Hyundai Ioniq 5: Διάκριση στο «Car of the Year 2022» UK
Με το Hyundai Ioniq 5 στη Βαλένθια (+video)