Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόφτης στα 180 km/h για όλα τα νέα Renault!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόφτης στα 180 km/h για όλα τα νέα Renault!

ΝΕΑ

Κόφτης στα 180 km/h για όλα τα νέα Renault!

ΝΕΑ

Το παράδειγμα της Volvo ακολουθεί η Renault περιορίζοντας την τελική όλων των μοντέλων της στα 180 km/h –  Φθηνά ασφάλιστρα στους… εγκρατείς οδηγούς!

Advertisement
Advertisement

Τον δρόμο που χάραξε η Volvo είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει η Renault, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα των νέων της μοντέλων στα 180 km/h.

Στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης με κεντρική θεματική τη Στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) του Renault Group, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Luca de Meo, δεν παρέλειψε να εστιάσει στην ασφάλεια πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων με έμβλημα το ρόμβο.

Αποφασισμένος να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των τροχαίων που συνδέονται με οχήματα της Renault, ο Luca de Meo ανακοίνωσε πως «η ταχύτητα θα έχει ανώτατο όριο, και δεν θα ξεπερνά τα 180 km/h, ανεξαρτήτως μοντέλου».

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Megane E, που συνιστά την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου crossover Megane eVision, όχι μόνο δεν θα αποτελεί εξαίρεση, αλλά η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει θα είναι 160 km/h. Η «φτωχή» τελική ταχύτητα του Megane E, ωστόσο, δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου πως έμφαση δίνεται στην αυτονομία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το γαλλικό Μέσο Caradisiac, το επερχόμενο μηδενικών εκπομπών ρύπων μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα ενσωματώνει Active Cruise Control με «υποχρεωτική» συμμόρφωση με τα όρια ταχύτητας και τα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Ακόμη, θα μπορεί να «διαβάζει» το προφίλ του δρόμου (π.χ. τις απότομες στροφές), συμβάλλοντας στην ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με ασφαλιστικούς φορείς, η Renault θα αναπτύξει και ένα σύστημα με την ονομασία “safety score” (σκορ ασφαλείας), το οποίο μέσω αισθητήρων θα συλλέγει δεδομένα για την οδηγική συμπεριφορά του ανθρώπου που κάθεται πίσω από το τιμόνι, και στη συνέχεια θα τον βαθμολογεί. Επομένως, οι «προσεχτικοί» οδηγοί ενδέχεται να ανταμείβονται με φθηνότερα ασφάλιστρα.

Advertisement

Η ίδια πολιτική αναμένεται να εφαρμοστεί και στη Dacia, ενώ η Alpine δεν αναμένεται να επηρεαστεί.

Υπενθυμίζεται πως «κόφτη» στα 180 km/h έχει βάλει και η Volvo, μια απόφαση που συνδέεται άμεσα με το όραμά της για μηδέν (0) νεκρούς από το 2020 και μετά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δοκιμή: VW Golf GTI Clubsport vs Megane Renault Sport Trophy
Δοκιμή: Νέο Renault Scenic 1.3 TCe 140 PS
Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Renault Kadjar