ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Renault Kadjar

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Renault Kadjar

ΝΕΑ

Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Renault Kadjar

ΝΕΑ

Κάποιοι κατάσκοποι φωτογράφοι έχουν τραβήξει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές της επόμενης γενιάς του Renault Kadjar. Τι περισσότερο ξέρουμε γι’ αυτό;

Advertisement

Έχοντας δοκιμαστεί σε κρύο καιρό, το νέο Kadjar ως πρωτότυπο εμφανίζεται αρκετά μεταμφιεσμένο, ωστόσο βέβαιο θεωρείται πως θα διαθέτει μια πιο ξεχωριστή μπροστινή όψη με λεπτούς προβολείς LED αλλά και μια ευρύτερη γρίλια στη μάσκα.

Πιο κάτω, υπάρχουν λεπτά φώτα ομίχλης και ένα ευρύ άνοιγμα με εμφανείς τις κάθετες ράγες. Μπορούμε επίσης να δούμε νέες εισαγωγές αέρα που βρίσκονται στις εξωτερικές άκρες του εμπρός προφυλακτήρα.

Ενώ το καμουφλάζ κάνει καλή δουλειά αποκρύπτοντας τις βασικές λεπτομέρειες του στυλ, φαίνεται ότι το επόμενο Kadjar θα ανταλλάξει το καμπυλωτό αμάξωμα με ένα πιο κομψό στυλ. Αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που εντοπίζουμε καθώς το crossover υιοθετεί μια πιο παραδοσιακή περιμετρική γραμμή.

Advertisement

Δεν υπάρχουν πολλά τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε στο πίσω τμήμα, εκτός από τα διακριτικά φωτιστικά σώματα και τους κυρτούς ανακλαστήρες. Μπορούμε επίσης να δούμε μια αεροτομή και νέα πέμπτη πόρτα.

Λίγα είναι γνωστά για το γαλλικό crossover σε αυτό το σημείο, υποθέτουμε βάσιμα όμως πως το επόμενο Kadjar θα πατήσει στην πλατφόρμα CMF-C που υποστηρίζει και το νέο Nissan Qashqai. Το τελευταίο παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ό, τι στο παρελθόν καθώς μεγάλωσε κατά 35 mm σε μήκος, 32 mm σε πλάτος και 25 mm σε ύψος. Το μεταξόνιο αυξήθηκε επίσης κατά 20 mm.

Advertisement

Κάτω από το καπό αναμένουμε ήπια και plug-in υβριδικά συστήματα. Με φάρο το νέο Qashqai λοιπόν, περιμένουμε και στο νέο Kadjar να δούμε τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών. Η απόδοση ανέρχεται στους 140 και 160 ίππους ανάλογα με την έκδοση.

Το Kadjar όπως και το αδελφό Qashqai μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με σύστημα e-POWER το οποίο διαθέτει «μπαταρία υψηλής απόδοσης» και κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων που λειτουργεί ως γεννήτρια. Από κοινού τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 190 ίππους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται ο αντικαταστάτης του Renault Kadjar
 Ο υπέρ-σύγχρονος βενζινοκινητήρας του Renault Kadjar
H Renault προσπαθεί να «προσηλυτίσει» τη Williams