Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Klim Ai-1, αερόσακος αναβάτη με συνδρομή! (+video)

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Klim Ai-1, αερόσακος αναβάτη με συνδρομή! (+video)

NEWSMOTO

Klim Ai-1, αερόσακος αναβάτη με συνδρομή! (+video)

NEWSMOTO

Η Klim δημιούργησε έναν αερόσακο για τους αναβάτες δικύκλων και δίνει τη δυνατότητα της χρήσης του και μέσω συνδρομής.

Advertisement
Advertisement

Η προστασία των αναβατών scooter ή μοτοσυκλέτας σε περίπτωση πτώσης τους είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η εταιρεία Klim δημιούργησε ένα γιλέκο-αερόσακο το οποίο φορά ο αναβάτης και ενεργοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή για να αποτρέψει τον τραυματισμό του.

Το Ai-1, όπως ονομάζεται, είναι μελετημένο για να μην εμποδίζει τις κινήσεις του ούτε την πρόθεσή του να ενδυθεί τα ρούχα που επιθυμεί. Το γιλέκο-αερόσακος διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία και επιτρέπει στον αναβάτη να παραμετροποιεί τον φάκελο λειτουργίας του.

Έτσι, αυτός μπορεί να ρυθμίζει το κρίσιμο όριο ενεργοποίησής του όταν κινείται με το δίκυκλό του σε άσφαλτο («Street Mode») ή όταν κινείται σε εκτός ορεινή διαδρομή, π.χ. κάνοντας εντούρο Adventure Mode»).

Advertisement
Advertisement

Το κόστος αγοράς του Klim Ai-1 είναι 399,99 δολάρια (περίπου 370 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ το κόστος για την ύπαρξη σε αυτό του αισθητήρα ο οποίος ελέγχει για την περίπτωση πτώσης ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα είναι άλλα 399 δολάρια (περίπου 370 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Με συνολικό κόστος σχεδόν 750 ευρώ δεν είναι φτηνό. Ωστόσο, εάν κάποιος δεν θέλει ή δεν έχει να δώσει αυτό το ποσό, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα να το αποκτήσει με 469,99 δολάρια (περίπου 435 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) αλλά να πληρώνει μηνιαία συνδρομή 12 δολάρια (περίπου 11 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί ο αερόσακος εάν χρειαστεί και να προστατεύσει τον αναβάτη.

Advertisement

Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η Klim δίνει απεριόριστη εγγύηση και υπηρεσία Διακεκριμένου Πελάτη. Όμως, εάν ο πελάτης σταματήσει να πληρώνει τη συνδρομή του, η εταιρεία κόβει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται ο αερόσακος.

Advertisement

Τέλος, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις για το σύστημα οι οποίες θα προσφέρονται μέσω διαδικασίας «overtheair». Έτσι, το λογισμικό λειτουργίας του θα παραμένει επικαιροποιημένο και ενημερωμένο για όλες τις πιθανές περιπτώσεις ενεργοποίησης του αερόσακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Tenere αφιερωμένη σε θρύλο του Dakar
Οδηγούμε στην Ισπανία το Peugeot XP 400 GT
Ducati Hypermotard 950 RVE: Έτοιμο για… σκανδαλιές