Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια Tenere αφιερωμένη σε θρύλο του Dakar

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Tenere αφιερωμένη σε θρύλο του Dakar

NEWSMOTO

Μια Tenere αφιερωμένη σε θρύλο του Dakar

NEWSMOTO

Η Yamaha τιμάει τον τεράστιο θρύλο του Dakar Στεφάν Πετερανσέλ με τη νέα έκδοση Tenere 700 World Rally.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Yamaha να ρίξει μεγάλο βάρος στο Tenere 700 έχει αποδειχτεί σοφή καθώς το μοντέλο αρχίζει και χτίζει μια γερή βάση τόσο στο ερασιτεχνικό όσο και στο επαγγελματικό Off-Road. Οι Ιάπωνες συνεχώς τροφοδοτούν το μοντέλο με αναβαθμίσεις με την πιο πρόσφατη να είναι η World Rally που έρχεται να προστεθεί στα Rally και World Raid.

Η καινούρια αυτή έκδοση είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη συνάμα στον Στεφάν Πετερανσέλ και την θρυλική συμμετοχή του στο Dakar του 1993. Ο χρωματισμός λοιπόν χρησιμοποιεί μπλε, ροζ φλούο και ασημί τα οποία είναι ίδια με την αγωνιστική μοτοσικλέτα του Γάλλου αναβάτη. Παράλληλα ο ίδιος χρωματισμός θα χρησιμοποιηθεί και από την αγωνιστική ομάδα Rally της Yamaha με αναβάτες τους Αλεσάντρο Μποτούρι και Πολ Ταρές το 2023.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον έντονο χρωματισμό, η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοση World Raid. Πιο χαρακτηριστικό είναι το διπλό ρεζερβουάρ 23 λίτρων που εγγυάται μεγάλη αυτονομία, ενώ οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά της KYB με διαδρομές 230 χιλ. εμπρός και 220 χιλ. πίσω.

Η εξάτμιση είναι της Akrapovic για καλύτερη απόκριση από τον δικύλινδρο CP2 κινητήρα με τους 74 ίππους, ενώ η Yamaha έχει προσθέτει ρυθμιζόμενο ABS σε τρεις επιλογές. Ειδικά σχεδιασμένη είναι και η σέλα 2 τμημάτων εμπνευσμένη από τους αγώνες ράλι και η οθόνη 5 ιντσών TFT προσφέρει σύστημα συνδεσιμότητας.

Advertisement

Η νέα Yamaha Tenere 700 World Rally είναι διαθέσιμη στον ειδικό χρωματισμό Trophy Blue.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαπρέπουν στην Ευρώπη οι μηχανικοί της Yamaha Ελλάδος
Η Yamaha βάζει τρίποντο με την «επίσημη αγαπημένη» (+video)
Δοκιμή: Yamaha MT-09 SP