Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Συνεργασία Harley-Davidson και Dainese με θέμα την ασφάλεια

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Harley-Davidson και Dainese με θέμα την ασφάλεια

NEWSMOTO

Συνεργασία Harley-Davidson και Dainese με θέμα την ασφάλεια

NEWSMOTO

Η Harley-Davidson πλέον προσφέρει γιλέκο προστασίας με αερόσακο με την τεχνολογία της Dainese.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία αερόσακου στον εξοπλισμό του αναβάτη μοτοσικλέτας πλέον έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας με τις περισσότερες εταιρείες να έχουν στην γκάμα τους γιλέκα και τζάκετ με τέτοιου είδους τεχνολογία.

Η Dainese ήταν από τους πρωτοπόρους στους αερόσακους δοκιμάζοντας πριν από πολλά χρόνια την τεχνολογία στους αγώνες και έπειτα μεταφέροντάς την στους καθημερινούς αναβάτες.

Πρόσφατα η Dainese ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Harley-Davidson προκειμένου στην γκάμα των αξεσουάρ της αμερικανικής μάρκας να προστεθεί ένα γιλέκο με τεχνολογία αερόσακου. Από το 2024 λοιπόν οι αναβάτες των Harley-Davidson έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το γιλέκο Dainese D-air με τα λογότυπα της Harley-Davidson και άμεση σύνδεση με τη μοτοσικλέτα του.

Advertisement
Advertisement

Το γιλέκο Dainese D-air είναι κατασκευασμένο από δέρμα υψηλής αντοχής το οποίο χάρη στους πολλαπλούς αισθητήρες προσφέρει αυξημένη ασφάλεια όταν υπάρξει ανάγκη. Το σύστημα αισθητήρων ενεργοποιεί τους αερόσακους όταν αντιληφθεί αλλαγή ταχύτητες 10 χλμ./ώρα ή έντονων κραδασμών και προστατεύει τον αναβάτη στο στήθος, στην πλάτη και στο κάτω μέρος του κεφαλιού.

Το Smart Vest της Harley-Davidson ενεργοποιεί δύο κάψουλες αερίου και το ηλεκτρονικό σύστημα παίρνει ενέργεια από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Το σύστημα δεν είναι ενεργοποιημένο συνεχώς, αντιλαμβάνεται όταν ο αναβάτης είναι εκτός μοτοσικλέτας, ενώ όταν είναι ενεργοποιημένο ενημερώνει τον αναβάτη είτε με δόνηση, είτε με φωτεινή υπόδειξη.

Το Smart Vest μπορεί να φορεθεί κάτω ή πάνω από μπουφάν και εκτός από το δέρμα που χρησιμοποιεί, διαθέτει τσέπες με φερμουάρ, 3M Scotchlite Black Carbon ανακλαστικά και στα πλευρικά φέρει το αυθεντικό λογότυπο της Harley Davidson. Το γιλέκο είναι διαθέσιμο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.