Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι όμως: Είναι ένα Land Cruiser του 1997

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως: Είναι ένα Land Cruiser του 1997

ΝΕΑ

Κι όμως: Είναι ένα Land Cruiser του 1997

ΝΕΑ

Το “Wonder” Land Cruiser είναι μια ειδική μετατροπή της σειράς 80 με το παρουσιαστικό από τη σειρά 60 του εμβληματικού εκτός δρόμου μοντέλου της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια μετατροπή που μόνο οι φανατικοί φίλοι της Toyota και του Land Cruiser ειδικότερα θα επιθυμήσουν (μάλλον).

Το 80 Series του Toyota Land Cruiser θεωρήθηκε παγκοσμίως ως μια από τις πιο πλήρεις προτάσεις πολυτελούς αλλά και πολύ ικανού αυτοκινήτου για εκτός δρόμου περιηγήσεις. Μια ιαπωνική εταιρεία με το όνομα Flex Dream αποφάσισε ότι η σειρά αυτή, της δεκαετίας του ’90, θα ήταν πιο επιθυμητή με εμφάνιση που να παραπέμπει στο παρελθόν του μοντέλου. Το “Wonder” Land Cruiser, είναι ένα μοντέλο της 80 Series με το «πρόσωπο» που έχει στοιχεία από το μοντέλο της 60 Series.

Advertisement
Advertisement

Το Wonder είναι ένα από τα πολλά προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία και δίνει ένα από τα αγαπημένα SUV όλων των εποχών μια πιο κλασική εμφάνιση, καθώς η Flex αντικαθιστά το μπροστινό μέρος με μια γρίλια παλαιότερου στιλ και στρογγυλούς προβολείς. Η μετατροπή αυτή κάθε άλλο παρά φτηνή είναι μια και φτάνει σε αμερικάνικα δολάρια τις 30.000 σε κόστος. Η δεκαετία του ’90 ήταν πραγματικά μια πολύ καλή στιγμή για αυτοκίνητα, των οποίων οι κινητήρες έγιναν πιο σύγχρονοι και αποδοτικοί αλλά ταα σύγχρονα στοιχεία του εξοπλισμού ασφαλείας, επέβαλλαν κάποιους περιορισμούς και «περίεργες» αναλογίες στους όγκους του αμαξώματος αλλά και στη χωροταξία του εσωτερικού.

Το Land Cruiser από εκείνη την εποχή είχε ένα 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με πραγματικά καλή απόδοση, καθώς και ένα κλασικό πλαίσιο τύπου «σκάλας» και παλαιάς κοπής πίσω άξονα. Έκανε το 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα, το οποίο μπορεί να μην ακούγεται τόσο γρήγορα αλλά ήταν 2,3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον προκάτοχό του. Η αισθητική ωστόσο της παλιότερης εκδοχής του Land Cruiser, θεωρείται από τους φανατικούς του μοντέλου πολύ καλύτερη και έτσι η Flex Dream προχώρησε στο συνδυασμό των δύο γενεών του εμβληματικού εκτός δρόμου μοντέλου της Toyota.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Πως θα σας φαινόταν μια ηλεκτρική αναβίωση του Toyota FJ Cruiser;

Στα σκαριά και το Toyota GR Land Cruiser

H Hyundai είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την Toyota

Advertisement