Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά και το Toyota GR Land Cruiser

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά και το Toyota GR Land Cruiser

ΝΕΑ

Στα σκαριά και το Toyota GR Land Cruiser

ΝΕΑ

Το Toyota Hilux θα αποκτήσει έκδοση GR που θα τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα. Ίσως να είναι ο 3,3 λίτρων ντίζελ V6 από το επερχόμενο Land Cruiser, το οποίο καθιστά το GR Hilux μια ηχηρή απάντηση στο επερχόμενο Ford Ranger Raptor.

Advertisement
Advertisement

Αλλά εκτός από τα Hilux, Supra, 86 και Yaris, φαίνεται ότι η Toyota θέλει να διευρύνει περαιτέρω τη σειρά GR, έτσι, το επόμενο Land Cruiser είναι ένας από τους πιθανούς στόχους της. Εκπρόσωπος της Toyota Australia είπε ότι “Δεν υπάρχει λόγος τα Land Cruiser και Hilux να μην έχουν μοντέλα GR, άλλωστε έχουμε ήδη κατοχυρώσει το GR HiLux”.

Μια έκδοση GR του Land Cruiser δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Η ισχυρή αναβάθμιση σε πλαίσιο και επιδόσεις θα το καθιστούσε άμεσα μια υπολογίσιμη δύναμη στην ολοένα αυξανόμενη κατηγορία των γρήγορων μεγάλων SUV. Πολύ περισσότερο βέβαια εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες για τον κινητήρα της Lexus των 270 ίππων 4,0 λίτρων βενζίνης με turbo.

Advertisement
Advertisement

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα μοντέλα της Toyota; Ο εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι η φίρμα καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια να καταστήσει το τμήμα GR υπομάρκα που θα αφορά οποιοδήποτε βασικό μοντέλο.
Σύμφωνα με αυτό είπε, η GR Corolla από αυτό κιόλας το έτος θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, μαζί με το GR Fortuner – μια έκδοση του Toyota 4Runner.

Ωστόσο, δεν περιμένουμε ότι το GR Land Cruiser θα φτάσει στις αμερικανικές εκθέσεις, καθώς οι μη επιβεβαιωμένες αναφορές για το θάνατο του Land Cruiser στην αγορά των ΗΠΑ κυκλοφόρησαν αυτό τον μήνα. Θα μάθουμε περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Υπομονή, μείνετε συντονισμένοι…

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel

Advertisement

Νέα ειδική έκδοση Toyota Land Cruiser Sahara Horizon

Υβριδικό το νέο Toyota Land Cruiser

 

Advertisement