Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με το λίθιο και την Tesla

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με το λίθιο και την Tesla

ΝΕΑ

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με το λίθιο και την Tesla

ΝΕΑ

Η κατάσταση με τα μέταλλα για τις μπαταρίες θυμίζει τον πυρετό του χρυσού στην Άγρια Δύση. Και τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πολλά.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια ζήτηση που υπάρχει για τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των μπαταριών έχει οδηγήσει σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση την αυτοκινητοβιομηχανία, με πρακτικές και καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια μία πολύ περίεργη υπόθεση στις ΗΠΑ, για μία εταιρία εξόρυξης λιθίου. Η εταιρία αυτή ονομάζεται Lithium Corp, και έχει ως βάση τη Νεβάδα. Η μετοχή αυτής της εταιρίας ξαφνικά εκτοξεύθηκε τρεις φορές πάνω μέσα σε λίγες ημέρες, φθάνοντας στο 1,09 δολάρια.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στα social media, τα οποία υποστήριζαν ότι αυτή η εταιρία είχε εξαγοραστεί από την Tesla. Mάλιστα, εκτός από την μετοχή της εταιρίας εξόρυξης λιθίου ανέβηκε και η μετοχή Tesla της κατά 3,1% μετά την κυκλοφορία αυτής της “είδησης”.

Advertisement
Advertisement

Όμως, παρά την έκταση που πήρε η φήμη, η ίδια η εταιρία Lithium Corp. ανακοίνωσε ότι δεν έχει εξαγοραστεί από την Τesla ούτε την είχε πλησιάσει κάποιος από την εταιρία.

Η πηγή αυτής της παραπληροφόρησης δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί, ενώ η απουσία Γραφείου Τύπου από την Tesla δεν κάνει εύκολη την επικοινωνία με την εταιρία για μια επίσημη δήλωση από την πλευρά της.

Advertisement

Πάντως οι μετοχές της εταιρίας Lithium Corp έπεσαν και πάλι σταδιακά, αν και εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλότερα από την αρχική τους τιμή.

Όπως και να έχει πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει την μεγάλη πίεση που υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία με τις μπαταρίες και τα μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των μετόχων και των καταναλωτών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μήπως η λύση στις μπαταρίες βρίσκεται 140 χρόνια πίσω;
Πόσο αντέχουν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών;
Μήπως είναι το ασβέστιο η λύση για τις μπαταρίες;