Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε

ΝΕΑ

Καθοδόν η νέα γενιά του MINI hatch – Τι περιμένουμε

ΝΕΑ

Φουτουριστικές πινελιές θα εκσυγχρονίσουν τη γνώριμη σιλουέτα του μοντέλου, και την εκπροσώπηση της εταιρείας στην κατηγορία των hot hatches θα αναλάβει ένα ηλεκτρικό John Cooper Works.

Advertisement
Advertisement

Με την τρίτη γενιά του MINI Hatch να βρίσκεται στην αγορά από το 2013, ο όμιλος BMW ήδη καταστρώνει τα σχέδιά του για το διάδοχο καθεστώς. Η νέα γενιά του μοντέλου αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα διατίθεται αποκλειστικά ως τρίθυρο, ενώ θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το υπάρχον. Σχεδιαστικά θα διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του, όπως και τα χαρακτηριστικά φώτα στο μπροστινό μέρος, τα οποία, ωστόσο, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα.

Παράλληλα, αναμένεται να έχει καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας, για τον οποίο θα φροντίζουν οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, αλλά και οι διαφοροποιημένοι πλευρικοί καθρέπτες.

Advertisement
Advertisement

Η καμπίνα θα φέρει φουτουριστική σχεδίαση και θα έχει ως μεγάλο highlight μια μεγάλη στρογγυλή πλήρως ψηφιακή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Ακόμα, θα απουσιάζουν πλήρως οι δερμάτινες επενδύσεις, με την εταιρεία να επενδύει σε βιώσιμα υλικά.

Σε επίπεδο κινητήρων θα προσφέρεται σε βενζινοκίνητες και ηλεκτρικές εκδόσεις, με τις τελευταίες να βάζουν στο στόχαστρο μοντέλα όπως το Fiat 500e και το Honda e.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα είναι η τελευταία που θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δεδομένου ότι από το 2030 η εταιρεία θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα. To «παρών» θα δίνουν και τα «καυτά» John Cooper Works, τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικά μοτέρ.

Το νέο Mini θα συνεχίσει να παράγεται στην Οξφόρδη, η οποία θα ανοίξει τις… αγκάλες της και για το κάμπριο (σ.σ. θα λανσαριστεί το 2025) το οποίο μέχρι πρότινος κατασκευαζόταν από την VDL Nedcar στην Ολλανδία.

Τα σχέδια της MINI

Advertisement

Με τα SUV να επελαύνουν, η εταιρεία αναμένεται να θυσιάσει το πρακτικό Clubman στο βωμό της δημιουργίας ενός crossover που θα ανταγωνίζεται με τα Nissan Juke και Ford Puma.

Το Countryman, τέλος, θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και η γκάμα του θα περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης, ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές. Το SUV θα παράγεται από το 2023 στο εργοστάσιο της Λειψίας, μαζί με τις BMW Σειρά 2 Active Tourer και Σειρά 1.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Ανανεωμένο MINI John Cooper Works
Αποκάλυψη: Δείτε το ολοκαίνουργιο Mini!
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Έλληνας δημιουργός του Mini