Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με ηλεκτρικό μοτέρ το νέο MINI John Cooper Works (video)

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ηλεκτρικό μοτέρ το νέο MINI John Cooper Works (video)

Mobility

Με ηλεκτρικό μοτέρ το νέο MINI John Cooper Works (video)

Mobility

Η οικογένεια των ηλεκτρικών MINI αναμένει μέσα στο επόμενο διάστημα ένα νέο μέλος, το «άγριο» JCW.

Advertisement
Advertisement

H MINI όπως όλα δείχνουν εισέρχεται δυναμικά στα νέα δεδομένα της εποχής, καθώς μετά το αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE, πλέον έρχεται και η σειρά ενός σαφώς πιο ισχυρού EV μοντέλου, το οποίο θα φέρει τα διακριτικά John Cooper Works.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της βρετανικής μάρκας, μέχρι τις αρχές του 2030, ο στόλος των διαθέσιμων μοντέλων θα περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικές εκδόσεις.

Επιστρέφοντας στο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό MINI JCW, να αναφέρουμε πως ακόμα δεν έχει καθοριστεί για το εάν θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που θα είναι μία σαφώς πιο ισχυρή εκδοχή του αντίστοιχου που τοποθετείται στο «απλό» Cooper SE. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει ισχύ 184 ίππους, μέγιστη τιμή ροπής 270 Nm, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει και πιθανότητα το νέο MINI JCW να εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Εάν ισχύσει το δεύτερο, τότε πολύ πιθανό να υπάρχει και ένα σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη του νέου «καυτού» ηλεκτρικού MINI JCW αναμένεται μέσα στο 2021. Πάντως, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της προϊοντικής στρατηγικής της εταιρείας, η έκδοση με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα, απόδοσης 306 ίππων θα παραμείνει στην γκάμα, τουλάχιστον για ένα έτος.

Διαβάστε επίσης:
Η BMW teasάρει τα iNext, MINI Electric GP και Motorrad Concept (+vid)
Τα μελλοντικά SUV μοντέλα της ΜΙΝΙ
BMW-Mini: Γερμανός ο νέος επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα (update)

Advertisement