Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθοδόν η υβριδική Porsche 911 Turbo (+video)

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καθοδόν η υβριδική Porsche 911 Turbo (+video)

ΝΕΑ

Καθοδόν η υβριδική Porsche 911 Turbo (+video)

ΝΕΑ

Στην πίστα του Nurburgring δοκιμάζεται αυτό το διάστημα η υβριδική εκδοχή της 911.

Advertisement
Advertisement

Η εκρηκτική Porsche θα αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στο 2022 και θα δανείζεται μπόλικη τεχνολογία από την 919 Hybrid.

Η ατζέντα των περισσότερων εταιρειών περιλαμβάνει σε κάθε περίπτωση τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Αυτή η φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πλάνο της Porsche που ξεκινά διακριτικά βέβαια με την 911 να διαθέτει υβριδικό σύστημα και όχι τεχνολογία PHEV ή πλήρως ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό άλλωστε δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2030, με τις Boxster και Cayman να προηγούνται μέχρι το 2025. Η υβριδική 911 λοιπόν, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 400V, ο οποίος συνεργάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF με υποδομή μέχρι 800 Nm ροπής. Κατά πάσα πιθανότητα η εξηλεκτρισμένη Porsche θα εφοδιάζεται με τρίλιτρο εξακύλινδρο twin-turbo βενζινοκινητήρα.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με απόδοση και τεχνικά χαρακτηριστικά της υβριδικής 911 αποτελεί απλές… εικασίες, η πληροφορία των Γερμανών ωστόσο σχετικά με τεχνολογία από την αγωνιστική 919 Hybrid μας βάζει αναπόφευκτα στο παιχνίδι της σύγκρισης.

Το αγωνιστικό μοντέλο που τρέχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans αποδίδει 900 ίππους και εφοδιάζεται με πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα 400 ίππων.

Advertisement

Αυτό όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να συμβεί και με ένα αυτοκίνητο παραγωγής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υβριδική 911 θα υστερεί σε επιδόσεις (πιθανότατα θα ξεπερνά τους 700 ίππους).

Advertisement

Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος βλέποντας τα περάσματα στης στην πίστα του Nurburgring, όπως και το γεγονός ότι οι αισθητικές αλλαγές της σε σχέση με την μη εξηλεκτρισμένη 911 είναι ελάχιστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (video)
Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)
Πόσα θα δίνατε για αυτή την κούκλα Porsche 356;