Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)

ΝΕΑ

Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)

ΝΕΑ

Η Porsche συνεργάζεται με την Pixar για να δημιουργήσει μια ειδική και μοναδική 911 εμπνευσμένη από τη Sally Carrera, τον χαρακτήρα cartoon, που είχε βασιστεί στην 911 Carrera του 2002 από την ταινία κινουμένων σχεδίων Cars. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί και δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Η 911 Sally Carrera σχεδιάζεται από την Porsche Exclusive Manufaktur και την Style Porsche με τη βοήθεια μελών της ομάδας της Pixar (εταιρία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων) με επικεφαλής τον Σχεδιαστή των Cars , Bob Pauley, και τον Creative Director, Jay Ward.

Η μοναδική Porsche θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα διανεμηθούν στην Girls Inc. στις ΗΠΑ, από εκεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα παράσχει βοήθεια σε παιδιά και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η πλειονότητα όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία είναι γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους ασυνόδευτα παιδιά και εκείνοι που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους», δήλωσε η Anne-Marie Grey, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος των ΗΠΑ για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που θα προκύψει από τη συνεργασία Pixar/Porsche θα μπορεί να οδηγηθεί κανονικά, επομένως το cartoon Sally Carrera, είναι απλά η έμπνευση. Αυτό σημαίνει, πως θα έχει παρμπρίζ, αντί για μάτια, και το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην 911 (992).

Η Porsche λέει, ωστόσο, ότι το ειδικό μοντέλο θα διαθέτει μια σειρά από ειδικά εξαρτήματα και μοναδικές προσθήκες. Ένα σκίτσο που κοινοποιήθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να υποδηλώνει ότι το… τατουάζ με ρίγες της Sally Carrera θα ενσωματωθεί στο σχέδιο, οι τροχοί του cartoon θα τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο και μπορεί να έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

«Ήταν τιμή μου να ξεκινήσω να σχεδιάζω μία σύγχρονη Sally εμπνευσμένο από τον αρχικό χαρακτήρα», δήλωσε ο Boris Apenbrink, Διευθυντής Porsche Exclusive Manufaktur Vehicles της Porsche AG και πρόσθεσε: «Η συνεργασία μεταξύ της Pixar και της Porsche είναι η πρώτη στο είδος της και ταιριάζει με την προσέγγιση Co-Creation του πρόσφατα ανακοίνωσε το τμήμα Exclusive Manufaktur Sonderwunsch που επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιήσουν τα αυτοκίνητα των ονείρων τους

Η Porsche δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πού και πότε θα πουληθεί, η Sally Carrera αλλά λέει ότι θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s. Ο οίκος δημοπρασιών υπολογίζει πως θα εξασφαλίσει από την πώληση πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εισβολή στην Ουκρανία φρενάρει τις VW και Porsche
Πόσο πωλείται μία ιδιαίτερη Porsche 911 Strosek;
Δείτε μια Porsche Boxster που… πέταξε! (video)