Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (+video)

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 928 έχει γενέθλια, γίνεται 45 ετών και το γιόρτασε.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Porsche να είναι γνωστή για τους εξαιρετικούς flat-six κινητήρες, ωστόσο η τεχνογνωσία της δεν σταματάει εκεί. Κατασκευάζει και ισχυρούς V8, τους οποίους είδαμε για πρώτη φορά στην 928. Η γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 45 χρόνια από το λανσάρισμα της 928, καθώς και την παρθενική εμφάνιση των V8 κινητήρων τους.

Γι’ αυτό και δημοσιεύτηκε ένα ξεχωριστό βίντεο για τους παραπάνω λόγους, δείχνοντας έτσι την αγάπη που αγκαλιάζει τόσο το μοντέλο όσο και το θερμικό κινητήρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από 20 χρόνια από την παραγωγή της 928, η Porsche επανέφερε τον V8 στην Cayenne στις αρχές του 2000, ενώ -με και κάποιες τροποποιήσεις- τοποθετήθηκε και στο αγωνιστικό RS Spyder American Le Mans Series (ALMS). Λίγα χρόνια αργότερα (2010), το ίδιο μοτέρ φώλιασε κάτω από το καπό της Panamera. Τρία χρόνια αργότερα, το V8 χρησιμοποιήθηκε σε ένα hypercar, την 918 Spyder, η οποία εκτός από τον θερμικό κινητήρα συνοδεύονταν και από δύο ηλεκτροκινητήρες, δείχνοντας ότι και τα υβριδικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο για “χαλαρές” βόλτες.

Advertisement
Advertisement

Ο V8 ακόμα “ζει” κάτω από το καπό των Cayenne (GTS, Turbo, Turbo S E-Hybrid και Turbo GT), καθώς και στην Panamera (GTS, Turbo S και Turbo S E-Hybrid). Όπως όλα δείχνουν, η Porsche δεν θα σταματήσει την παραγωγή του V8 κινητήρα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το επερχόμενο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση και νέος κινητήρας για την Porsche 911
H επιστροφή της πιο θρυλικής Porsche 911
Προς ανανέωση η Porsche Cayenne