Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για αυτή την κούκλα Porsche 356;

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για αυτή την κούκλα Porsche 356;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για αυτή την κούκλα Porsche 356;

ΝΕΑ

Αν και δεν πρόκειται για ορίτζιναλ έκδοση του αυτοκινήτου φτιαγμένη από την ίδια την Porsche, είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 356 είναι ένα από τα πιο ιστορικά αυτοκίνητα του περασμένου αιώνα, συνδεδεμένη με μεγάλες στιγμές της εταιρίας αλλά και τις αυτοκίνησης γενικότερα.

Ακόμα και χωρίς τη σφραγίδα του εργοστασίου, η έλξη που ασκεί στο κοινό είναι μεγάλη, ιδίως αν πρόκειται για τέτοιου επιπέδου δουλειές όπως αυτή που έγινε από τη βελγική εταιρία D’leteren Freres το 1962.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη αμαξοποιία κατασκεύασε 473 αυτοκίνητα βασισμένα στο πλαίσιο Τ5 και άλλα 248 στο Τ6. Μια από τις τελευταίες είναι και αυτή των φωτογραφιών μας, που πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών.

Πολλές λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε και έτσι απλά απολαμβάνουμε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο αμάξωμα, με το λαμπερό μαύρο χρώμα, τις λεπτομέρειες από χρώμιο στους προφυλακτήρες, και τα επίσης χρωμιωμένα τάσια των τροχών.

Advertisement

Σε απίστευτη κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό, το οποίο καλύπτεται από δέρμα που τοποθετήθηκε στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας, σε ένα πολύ όμορφο μπεζ χρώμα.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος επίπεδος 1,6 λίτρων με απόδοση 75 ίππων, αντί των 60 της ορίτζιναλ έκδοσης της 356.

Λίφα πράγματα είναι γνωστά και για το ιστορικό αυτής της 356, ενώ έτσι για να έχουμε μια εικόνα για το πόσο κοστολογείται μία αντίστοιχη που πωλήθηκε από την RM Sotheby’s το 2019 βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι 467.000 δολαρίων.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche που σε… ανατριχιάζει (video)
H Porsche «ψαχνόταν», δοκιμάζοντας V8 στην 911
Μια Porsche 911 –μάλλον- Safari «γυρίζει» στο Nurburgring (+video)