Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ανανεωμένη Mercedes A-Class προετοιμάζεται

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H ανανεωμένη Mercedes A-Class προετοιμάζεται

ΝΕΑ

H ανανεωμένη Mercedes A-Class προετοιμάζεται

ΝΕΑ

Η Mercedes εξελίσσει την ανανεωμένη έκδοση της A-Class, η οποία φαίνεται πως θα έχει και μια αναθεωρημένη γκάμα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Με την τέταρτη γενιά της A-Class να βρίσκεται στην αγορά από το 2018, η Mercedes έχει ξεκινήσει ήδη τις ετοιμασίες για την ανανέωσή της , καθώς τα πρωτότυπα της βρίσκονται στο δρόμο και υποβάλλονται σε εξονυχιστικές δοκιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της γερμανικής εταιρείας θα έχει ανασχεδιασμένη μάσκα, πλαισιωμένη από διαφοροποιημένους προβολείς – παρόμοιους με της καινούργιας C-Class – και νέους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος θα υπάρχουν διαφορετικού μοτίβου φώτα που θα ενισχύουν σημαντικά το στιλ του hatchback, την ίδια ώρα που θα είναι διαθέσιμες και πιο πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Οι τελευταίες θα αφορούν κάποια καινούρια σχέδια τροχών και μια διευρυμένη χρωματική παλέτα.

Αέρας ανανέωσης θα πνέει και στο εσωτερικό, με νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις στο σύστημα πολυμέσων που θα βελτιώνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Σε επίπεδο κινητήρων, φήμες αναφέρουν πως μάλλον δεν θα συνεχίσουν τα σύνολα των 1.332 κυβικών που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault και τη θέση τους θα πάρει αυτός των  1,5 λτ. που κινεί τις C 180 και C200 και στην πρώτη αποδίδει 170 PS και 250 Nm. Απών λέγεται πως θα είναι και ο 1.500αρης diesel dCi, ο οποίος θα αντικατασταθεί από έναν δίλιτρο με 116 ίππους και 280 Nm,

Στον αντίποδα, η plug-in υβριδική έκδοση θα διατηρήσει τη θέση της στην γκάμα. Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο ενσωματώνει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,3 λτ., συνεπικουρούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW. Συνδυαστικά παράγονται 218 PS και 450 Nm που χαρίζουν στην A-Class επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ.

Advertisement

Αναφορικά με το λανσάρισμά της facelift εκδοχής της A-Class, αυτό αναμένεται να γίνει είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους, είτε στις αρχές του 2022.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Mercedes ετοιμάσει και την ανανεωμένη εκδοχή της πανίσχυρης AMG A 45, χαρίζοντάς της πιο φρέσκια εμφάνιση και πιο ικανό τεχνολογικό υπόβαθρο. Κάτω από το καπό θα διατηρηθεί ο turbo 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας “M139” των 2.000 κυβικών που στην «απλή» AMG 45 παράγει 387 PS/ 480 Nm ροπής και 421 PS/500 Nm στην “S”.

Δεν θεωρείται, βέβαια, απίθανο να εξοπλιστεί με μίζα-γεννήτρια ή ένα ηλεκτρικό τούρμπο. Το τελευταίο θα κινεί τον άξονα της τουρμπίνας, για μεγαλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;
Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται
Η Posaidon στέλνει τη Mercedes-AMG E 63 S στους 940 ίππους