Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;

ΝΕΑ

Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;

ΝΕΑ

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες πως η Mercedes θα καταργήσει πολλά από τα compact μοντέλα της – Φρένο στη φημολογία από τον CEO της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

«Φωτιές» είχε ανάψει τον περασμένο Οκτώβριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius. Ο ισχυρός άνδρας της μάρκας είχε προβεί σε αμφίσημες δηλώσεις σχετικά με τα compact μοντέλα της Merc, με πολλούς να τις ερμηνεύουν ως «πρόθεση- εξόδου» από τα μικρότερα segments.

Αντιλαμβανόμενος, τον «πανικό» που είχε δημιουργηθεί, ο Kallenius μίλησε στο Automotive News Europe, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η μάρκα συνεχίζει να είναι αφοσιωμένη στα μικρομεσαία αυτοκίνητα (συμβατικά και SUV). Όπως τόνισε, αυτά είναι φαινομενικά επιτυχημένα και προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes θα εξετάσει διεξοδικά τις εμπορικές επιδόσεις και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές κάθε μοντέλου ξεχωριστά, διατηρώντας στην γκάμα της μόνο τα επικερδή.

«Δεν αποχωρούμε από την κατηγορία, καθώς υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που παράγουν κερδοφορία». Αυτό, ωστόσο, που θεωρείται σίγουρο είναι πως δεν θα εξελίξει μικρότερη Α-Class, καθώς η Mercedes δεν ενδιαφέρεται να ανταγωνιστεί τους mainstream κατασκευαστές.

Από την άλλη, τα compact SUV, GLA και GLB θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλή, δεδομένου ότι έχουν μεγάλη ζήτηση. Το ίδιο ισχύει και για τη B-Class, πόσω μαλλον όταν η ΒΜW ετοιμάζει τη δεύτερη γενιά της 2 Series Active Tourer.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes 300 SEL 6.3 του Steve McQueen δική σας για 300.000 δολάρια
Η Brabus μετατρέπει τη Mercedes-AMG GLS 63 σε εμβληματική ναυαρχίδα
Mercedes-AMG GT 4-Door: Εσωτερική ανανέωση

Advertisement