Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται

ΝΕΑ

Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος Mechatronik αναπαλαιώνει με μοναδικό τρόπο μία κλασική Mercedes-Benz W111, η οποία αναζητά νέο κάτοχο.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα των προηγούμενων δεκαετιών σε ότι αφορά τη γκάμα της Mercedes-Benz ήταν η W111, που μεσουράνησε κυρίως τη δεκαετία του ’60, τόσο σε τετράθυρο σεντάν, κουπέ, αλλά και κάμπριο αμάξωμα.

Για αυτούς που δηλώνουν φανατικοί του συγκεκριμένου οχήματος, η γερμανική εταιρεία Mechatronik, που ειδικεύεται στις αναπαλαιώσεις και βελτιώσεις (restomod) βγάζει προς πώληση την M-Coupe 550, βασίζεται στην κουπέ έκδοση 280 SE του 1970.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της πανέμορφης εμφάνισης του αμαξώματος, που έχει βαφτεί σε ένα μοναδικό μπλε χρωματισμό «Ocean Blue» η γερμανίδα καλλονή ξεχωρίζει χάρη στις ιδιαίτερες τροποποιήσεις που έχει δεχθεί σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ξεκινώντας από τον κινητήρα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάτω από το καπό βρίσκεται το V8 θερμικό σύνολο Μ113, με χωρητικότητα 5,5 λίτρα, που προέρχεται από την AMG και αποδίδει μέγιστη ισχύ 360 PS. Ο εν λόγω κινητήρας βγήκε στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 1997 και για μία δεκαετία τοποθετήθηκε σε πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα της Mercedes-Benz, ενώ στα πλεονεκτήματά του ξεχωρίζει το χαμηλότερο συνολικό βάρος, σε σχέση με την εργοστασιακή μονάδα (-30 κιλά).

Advertisement

Η παραπάνω ιπποδύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 5 σχέσεων (NAG1), ενώ αλλαγές έχει δεχθεί η ανάρτηση, με την τοποθέτηση πολλαπλών συνδέσμων άξονα εμπρός, καθώς και ελατηρίων και αμορτισέρ της KW Automotive. Παράλληλα δεν λείπει το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όπως και τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα και το ABS.

Advertisement

Να αναφέρουμε τέλος, ότι η Mercedes-Benz M-Coupe 550 έχει μόλις 2.300 χλμ. στο κοντέρ, ενώ η τιμή της είναι απαγορευτική, καθώς κοστίζει 470.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Mercury Coupe του 1949 ξαναζεί ως ηλεκτρική
Η θρυλική Ferrari Testarossa αναβιώνει
Ρετρό εμφάνιση και σύγχρονη τεχνολογία για την “Παγόδα” της Mechatronik

Advertisement