Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45

ΝΕΑ

Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο hatchback αναμένεται να γίνει πιο «έξυπνο» και ακόμα πιο μοντέρνο, πετώντας το γάντι στο επερχόμενο Audi RS3.

Advertisement
Advertisement

Φρεσκάδα και περαιτέρω σύγχρονο χαρακτήρα θα αποπνέει ο «Βενιαμίν» της «καυτής» οικογένειας Mercedes-AMG που ακούει στο όνομα A 45. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρκα από τη Στουτγάρδη ετοιμάζει μια ανανεωμένη έκδοση, τονίζοντας περαιτέρω την δημοφιλία του πανίσχυρου hot hatch.

Οι αισθητικές επεμβάσεις θα είναι ανώδυνες – αλλά καίριες- και θα αφορούν τον επανασχεδιασμό των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων. Επίσης, θα έχουμε μικρές αλλαγές στη μάσκα και κάποιες διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες.

Πληροφορίες για την καμπίνα δεν υπάρχουν, δεν αποκλείεται, ωστόσο, να συστηθούμε με νέες, ακόμα πιο μοντέρνες επενδύσεις. Ακόμη δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν ενσωματωθεί η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX η οποία θα καταστήσει την «καυτή» A-Class ίσως στο πιο… έξυπνο υπό όρους συνδεσιμότητας μοντέλο της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό φαίνεται πως θα διατηρηθεί ο turbo 4κύλινδρος 2λιτρος βενζινοκινητήρας “M139” που στην «απλή» AMG 45 παράγει 387 PS/ 480 Nm ροπής και 421 PS/500 Nm στην “S”. Σε αμφότερες τις εκδόσεις η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, παρουσία και του συστήματος 4Matic.

Δεν αποκλείεται βέβαια να εξοπλιστεί με μίζα-γεννήτρια ή ένα ηλεκτρικό τούρμπο. Το τελευταίο – εφόσον προστεθεί- θα δίνει κίνηση στον άξονα της τουρμπίνας, για μεγαλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές.

Advertisement

Περί επιδόσεων, για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα η A 45 S χρειάζεται 3,9 δλ. και η τελική της φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Advertisement

Επίσημες ανακοινώσεις για την παρουσίαση του ισχυρού hatchback δεν έχουν εκδοθεί. Με το Audi RS3, όμως, να καταφτάνει, η Mercedes φαίνεται πως δεν θα αργήσει… να απαντήσει – εντός του 2022.

Πέρα από την Α45, σε ανανέωση θα υποβληθεί τόσο η A35 όσο και οι υπόλοιπες εκδόσεις της A-Class.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Περιορίζει τα compact μοντέλα της;
Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται
Η Posaidon στέλνει τη Mercedes-AMG E 63 S στους 940 ίππους

Advertisement