Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατάταξη στον στρατό και για το GMC Hummer EV

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατάταξη στον στρατό και για το GMC Hummer EV

ΝΕΑ

Κατάταξη στον στρατό και για το GMC Hummer EV

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer EV της GMC έχει εντυπωσιάσει τους πολίτες και πλέον σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με τους στρατιωτικούς.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Detroit Free Press, ο αμερικανικός στρατός έχει ζητήσει από την GMC να του παραδώσει ένα Hummer EV για αξιολόγηση, με σκοπό να κρίνει εάν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να το εντάξει στη λίστα με τα οχήματα που διαθέτει, για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών των στελεχών του.

Η GM Defense, θυγατρική της General Motors (στην οποία ανήκει και η GMC), ανέλαβε να δημιουργήσει το όχημα το οποίο θα δοθεί στην αντίστοιχη επιτροπή του στρατού των ΗΠΑ. Επίσης, αναμένεται να κατασκευάσει και ένα όχημα το οποίο προορίζεται για αξιολόγηση από άλλες κρατικές υπηρεσίες της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ιστορικά, το Hummer έχει «στρατιωτική καταγωγή». Tο 1979, η εταιρεία AM General (American Motors General, θυγατρική της American Motors Corporation), κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός νέου οχήματος το οποίο είχε την κωδική ονομασία «HMMWV» («High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle»).

Το «Humvee», όπως ήταν το παρατσούκλι του κατανοητά, εξυπηρετεί τον στρατό των ΗΠΑ από το 1983 και έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο από το 1990 και έπειτα, από τον πρώτο «Πόλεμο του Κόλπου», όταν «πρωταγωνιστούσε» στα τηλεοπτικά πλάνα από το πεδίο των μαχών.

Advertisement

Οι άνθρωποι της General Motors, η οποία είχε αποκτήσει την AM General από το 1987, αντιλήφθηκαν το ενδιαφέρον για το όχημα και διείδαν μια επιχειρηματική ευκαιρία. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πολιτική έκδοση του, η οποία ήταν το H1. Ακολούθησαν τα Hummer H2 και H3 τα οποία παρείχαν περισσότερες ανέσεις στους επιβάτες.

Advertisement

Η κρίση που ξέσπασε στις ΗΠΑ (και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο) το 2008 από τη χρεωκοπία της «Lehman Brothers» είχε ως αποτέλεσμα και το κλείσιμο της Hummer δύο χρόνια αργότερα. Ως γνωστόν, η εταιρεία ανασυστήθηκε το 2020 με τη δημιουργία του Hummer EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)
GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι
Η GMC στέλνει το ηλεκτρικό Hummer για χειμερινές δοκιμές (VIDEO)