Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors

ΝΕΑ

“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors

ΝΕΑ

Μια σειρά από ηλεκτρικά οχήματα και σημαντικές επενδύσεις ετοιμάζει η General Motors. Ετοιμάζονται νέα ηλεκτρικά Chevrolet Bolt και Chevrolet Camaro.

Advertisement
Advertisement

Η GM ετοιμάζει μια σειρά αλλαγών στο άμεσο μέλλον με τα πρώτα δείγματα “ανανέωσης” να είναι για το ηλεκτρικό Bolt, το οποίο θα αντικατασταθεί το 2023. Επειδή όμως το… μέλλον είναι ηλεκτρικό, πολλά από τα αυτοκίνητα που μέχρι τώρα εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι διάδοχοί τους θα φέρουν “ηλεκτρική” καρδιά.

Ένα από τις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι και η Chevrolet Camaro, η οποία θα αντικατασταθεί το 2024 με ένα σπορ -υψηλών επιδόσεων- σεντάν. Ωστόσο, αρχικά υπήρξαν φήμες ότι η έκτης γενιάς Camaro θα ασπάζεται τους θερμικούς κινητήρες έως και το 2026, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Η Cadillac, η οποία χαρακτηρίζεται ως η ηλεκτρική πρωτοπόρος της GM, θα αντικαταστήσει τα XT4, XT5 και XT6 με ηλεκτρικές εκδόσεις, όπως είναι το Cadillac Lyriq (αρχική φωτογραφία). Ακόμα, σταδιακά θα “μετατραπούν” σε πράσινα μοντέλα και τα Chevrolet Spark, Chevrolet Trax και το Buick Encore, αλλά για τα τελευταία δεν υπάρχουν περεταίρω επίσημες πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors παρουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο το ανανεωμένο Chevrolet Bolt και το μεγαλύτερο Bolt EUV. Τα δύο μοντέλα βασίζονται στον ηλεκτροκινητήρα των 150 kW και συνδυάζονται με την μπαταρία 65 kWh.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάρτιο 2020 την Ultium, μια νέα ευέλικτη πλατφόρμα, στην οποία θα βασίζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου. Αργότερα, επίσημα δημοσιεύματα θέλουν την GM να επιταχύνει τα σχέδια της ηλεκτροκίνησης (30 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025) και ταυτόχρονα να αυξήσει τις επενδύσεις της (από τα 20 δισεκ. δολάρια τον χρόνο στα 27 δισεκ. δολάρια) σε αυτοματοποιημένα οχήματα οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία εντυπωσιακή πρόταση για το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (+video)
Το νέο Chevrolet Bolt EUV
Teaser με το εσωτερικό του νέου Chevrolet Bolt