Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (VIDEO)

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (VIDEO)

ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (VIDEO)

ΝΕΑ

Ο Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ, είναι πάντα ιντριγκαδόρικο θέμα, σε κάθε περίπτωση αναμέτρησης. Κάπως έτσι λοιπόν, το μικρό Suzuki Jimny αναμετράται με το θηριώδες Hummer H1 και το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαντάζεστε.

Advertisement
Advertisement

Πέραν του ότι και τα δύο είναι –θεωρητικά- SUV και μάλιστα πολύ ικανά στην κίνηση μακριά από το δρόμο, δεν υπάρχει κάτι άλλο κοινό ανάμεσά τους. Το Hummer διαθέτει ένα turbodiesel κινητήρα 6,5 λίτρων που παράγει 197 ίππους και 583 Nm ροπής, ενώ το Suzuki Jimny έχει τετρακύλινδρο βενζινοκίνητο μοτέρ 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους και 130 Nm. Επιπλέον, το σημαντικότερο στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ τους είναι το βάρος, με το Jimny να είναι σε βάρος το 1/3 του Hummer.

Advertisement
Advertisement

Στη μεταξύ τους κόντρα, το μικρό Suzuki κερδίζει με άνεση το μεγαλύτερο των Hummer, καθώς για το 400άρι ο χρόνος του Jimny  ήταν 18,4 δευτερόλεπτα (που γρήγορο δεν μπορεί να το πει κανείς) αλλά είναι σχεδόν 10 δευτερόλεπτα καλύτερος από αυτόν του Hummer. Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως το Hummer H1 είχε εξελιχθεί ως στρατιωτικό όχημα και τα κύρια χαρακτηριστικά που ήταν το ζητούμενο στο τελικό προϊόν ήταν η αντοχή στη σκληρή χρήση, η αξιοπιστία και όχι η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα κίνησης.