Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλώς ήρθατε στο Hotel… Hyundai!

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλώς ήρθατε στο Hotel… Hyundai!

ΝΕΑ

Καλώς ήρθατε στο Hotel… Hyundai!

ΝΕΑ

Μέσα στις πολλές ιδέες που φέρνει η ηλεκτροκίνηση είναι και η παροχή ενέργειας από τα αυτοκίνητα προς το δίκτυο. Και, γιατί όχι, σε ένα ξενοδοχείο!

Advertisement
Advertisement

Μία σημαντική αλλαγή που συντελείται με την ηλεκτροκίνηση είναι το ότι το αυτοκίνητο παύει να είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο που καταναλώνει βενζίνη και μολύνει τον πλανήτη. Αλλά μπορεί να γίνει και ένα power bank το οποίο μπορεί να δώσει την ενέργεια της μπαταρίας του πίσω στο δίκτυο.

Μία τέτοια δυνατότητα, την λεγόμενη και Vehicle-to-Load (V2L) έχουν τα ηλεκτρικά του γκρουπ Hyundai, όπως το Ioniq 5. Και όπως φαίνεται οι Κορεάτες έχουν μεγάλες βλέψεις για αυτή την δυνατότητα.

Η εταιρία σχεδιάζει να ανοίξει ένα ξενοδοχείο, το Hotel Hyundai στις εξοχές του Έσεξ στην Αγγλία στις 19 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για ένα ξενοδοχείο με πολλούς ορόφους και δωμάτια, αλλά μία εγκατάσταση πολυτελούς κατασκευής, η οποία θα προσφέρει όλα όσα περιμένει κανένας από ένα boutique ξενοδοχείο.

Αυτό που θα το διαφοροποιεί είναι ότι η ενέργεια αυτής της εγκατάστασης θα προέρχεται από ένα Ioniq 5.

Advertisement

Οι επισκέπτες αφού αφήσουν τις βαλίτσες τους, θα μπορούν να επισκεφτούν το μπαρ και το εστιατόριο, όπου όλα σερβίρονται και μαγειρεύονται μέσα από την ενέργεια που προέρχεται από το αυτοκίνητο.

Όταν πέσει η νύχτα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν το σινεμά όπου και εκεί η ενέργεια για τον προβολέα και τα ηχητικά συστήματα προέρχεται από το Ioniq 5.

Advertisement

Το Ioniq 5 έχει την δυνατότητα V2L, και μπορεί να δώσει πίσω ρεύμα έως 3,6 kW για χρήση σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Οι κάτοικοι της Βρετανίας μπορούν να κερδίσουν μία βραδιά στο “ξενοδοχείο” με γεύμα και πρωϊνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (+video)
Ποιο ηλεκτρικό είναι ο βασιλιάς της φόρτισης; (+video)