Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει όντως διαζύγιο μεταξύ της Rimac και της Ηyundai;

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπάρχει όντως διαζύγιο μεταξύ της Rimac και της Ηyundai;

ΝΕΑ

Υπάρχει όντως διαζύγιο μεταξύ της Rimac και της Ηyundai;

ΝΕΑ

Η είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες ότι η Ηyundai διακόπτει την συνεργασία της με την Rimac διαψεύδεται από τα πιο επίσημα χείλη.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφορία που διαδόθηκε μέσω του Ίντερνετ ότι η Hyundai αποσύρεται από την Rimac φαίνεται ότι δεν ευσταθεί τελικά. Η είδηση που δημοσιεύτηκε στα πιο έγκυρα media του κόσμου ανέφερε ότι η βορειοκορεάτικη εταιρία διακόπτει την συνεργασία της με την Rimac, λόγω της αύξησης της συμμετοχής της Porsche στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας από την Κροατία.

Από την πλευρά της Hyundai δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτές τις φήμες. Ενώ από την Rimac είχε ξεκαθαριστεί εξ αρχής ότι τα project που “έτρεχαν” με δύο αυτοκίνητα, θα συνέχιζαν την εξέλιξή τους.

Μετά από την έντονη κυκλοφορία της φήμης, και οι δύο εταιρίες έρχονται να υποστηρίξουν ότι πρόκειται απλά για fake news. Και ότι η συνεργασία τους θα συνεχίσει να υπάρχει όπως ήταν.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Hyundai αρνείται την είδηση και πληροφορεί το κοινό ότι η Hyundai και η Kia συνεχίζουν να επενδύουν στον όμιλο Rimac και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι αρκετά από τα κοινά προγράμματα συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν την αξία της συνεργασίας τους και θέλουν να την διατηρήσουν και στο μέλλον. Η Rimac μάλιστα επιβεβαίωσε ότι και οι δύο εταιρίες συζητούν για νέα μελλοντικά project για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Η Hyundai και η Rimac ξεκίνησαν την συνεργασία τους μέσα στο 2019, όταν το γκρουπ Hyundai επένδυσε 90 εκατομμύρια δολάρια στην κροατική εταιρία. Στόχος ήταν τότε να εξελίξουν δύο νέα μοντέλα, μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή ενός σπορ μοντέλου της σειράς Ν και ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με κυψέλες υδρογόνου.

Advertisement

Στο μεταξύ, πολλά άλλαξαν για την Rimac, με την Porsche να έχει αυξήσει το ποσοστό της από το 15,5 στο 24% τον Μάρτιο του 2021. Λίγους μήνες αργότερα η Rimac και η Bugatti ενώθηκαν, με την Porsche πλέον να διαθέτει το 45% της νέας κοινής εταιρίας και τον Rimac να έχει το υπόλοιπο των μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rimac: Η Bugatti δεν ταιριάζει στον όμιλο VW
Off-road με το Rimac Nevera; (video)
Δοκιμή: Rimac Nevera