Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια

ΝΕΑ

Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να μη χαθεί περαιτέρω χρόνος, η ρωσική κυβέρνηση εισάγει μια δέσμη κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Ρωσία το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού των μεταφορών της, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να συμβαδίσει με τις εξελίξεις.

Με το ποσοστό των ηλεκτρικών στη χώρα να περιορίζεται στο αμυδρό 0,05%, η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Μέσο Moscow Times, η ρωσική ηγεσία ενέκρινε σχέδιο για την επένδυση περίπου 10,5 εκ. δολαρίων, για την αύξηση των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικών στις 25.000 μονάδες ετησίως, και στην κατάληψη μεριδίου αγοράς 10% έως και το 2030.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, προβλέπεται η εγκατάσταση 9.000 φορτιστών έως το 2024, όταν για το 2030 στόχος είναι η τοποθέτηση έως και 72.000 σημείων φόρτισης και 1.000 σταθμών πλήρωσης υδρογόνου.

Για να ενισχύσει, μάλιστα, τη ζήτηση για ηλεκτρικά, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Mikhail Mishistin, θα προσφέρει μια σειρά κινήτρων, όπως είναι η δωρεάν διέλευση των σχετικού τύπου οχημάτων από τα διόδια της χώρας.

Advertisement

Τέλος, προβλέπεται η χορήγηση επιδοτούμενων δανείων και μισθώσεων όπως και παροχή επιδοτήσεων στους κατασκευαστές για την ανέγερση εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και των απαραίτητων μπαταριών.

Μία από τις χώρες που εγκαινίασαν το μέτρο απαλλαγής των ηλεκτρικών από την καταβολή διοδίων ήταν η Νορβηγία, το 2016. Από το 2019, ωστόσο, έγινε άρση του μέτρου, με τα ηλεκτρικά να επωφελούνται απλά από μία έκπτωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ετοιμάζεται το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν!
Τα ηλεκτρικά… κόβουν τους οπαδικούς δεσμούς
Ο Μητσοτάκης και το ηλεκτρικό ποδήλατο…

 

Advertisement