Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η εμφάνιση της πρώτης εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών, πυροδότησε το ενδιαφέρον για τα μηδενικών ρύπων μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Τουρκία, όπως δείχνει και η άνοδος της τάξεως του 436% που σημειώθηκε στις πωλήσεις σχετικών τύπου ΙΧ, το Α’ οκτάμηνο του έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα πρώτα σημάδια… πάθους των Τούρκων για την ηλεκτρική κινητικότητα, πυροδοτήθηκαν μετά την εμφάνιση της TOGG, της πρώτης εγχώριας εταιρείας κατασκευής 100% ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη και του Ερντογάν. Η συγκεκριμένη εκτίμηση έγινε από τον επικεφαλής της Ένωσης Τουρκικών Ηλεκτρικών και Υβριδικών Οχημάτων (TEHAD),Berkan Bayram, μιλώντας στο πρακτορείο Αναντολού.

Όπως ανέφερε, το ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα που κινούνται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας αυξήθηκε μετά την ειδική εκδήλωση της TOGG, το 2019, στην επαρχία Κοτζαέλι, παρουσία του Τούρκου Προέδρου.

Advertisement
Advertisement

Η TEHAD έχει εγκαινιάσει μια εκστρατεία προώθησης της ηλεκτρικής κινητικότητας, και στο πλαίσιο αυτό είναι έτοιμη να καλωσορίσει για δεύτερη φορά ένα ειδικό event. Αυτό θα διεξαχθεί το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να κάτσουν πίσω από το τιμόνι κάποιων ηλεκτρικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019, παρουσία 5 κατασκευαστών. Φέτος, οι εταιρείες που θα δώσουν το «παρών» θα είναι υπερδιπλάσιες (12) και ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η Tesla.

«Το να ακούς δεν είναι αρκετό (για τα ηλεκτρικά). Πρέπει και να τα δοκιμάσεις», ανέφερε ο Bayram, ο οποίος περιμένει μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμά του.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η TOGG αποτελεί κοινοπραξία 5 τουρκικών εταιρειών-κολοσσών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu) και στόχος της είναι να λανσάρει 5 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Advertisement

Το πρώτο θα είναι ένα SUV που θα λανσαριστεί το 2022, για να ακολουθήσουν ένα sedan (2024), ένα hatchback, ένα μικρό SUV και ένα MPV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Γη και ύδωρ» έδωσε ο Ερντογάν για την παραγωγή του ηλεκτρικού TOGG!
H τούρκικη Togg ξεκινά την παραγωγή της το 2022
Τουρκική TOGG: Η απόβαση στην Ευρώπη ξεκίνησε

Advertisement