Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ημιαγωγοί: Η Hyundai παίρνει την κατάσταση στα χέρια της

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημιαγωγοί: Η Hyundai παίρνει την κατάσταση στα χέρια της

ΝΕΑ

Ημιαγωγοί: Η Hyundai παίρνει την κατάσταση στα χέρια της

ΝΕΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξη προβάλλει η Hyundai σχετικά με την έλλειψη ημιαγωγών, λέγοντας πως θα συνδράμει και η ίδια στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζεται η κρίση με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που πυροδοτήθηκε μετά τα ανά τον κόσμο lockdown και της συνακόλουθης εκτόξευσης της ζήτησης για λάπτοπ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Πλέον το πρόβλημα έχει μετακυλιστεί στα αυτοκίνητα, με τους κατασκευαστές να αδυνατούν να ισοσκελίσουν την προσφορά με τη ζήτηση, αναστέλλοντας τη λειτουργία πολλών παραγωγικών μονάδων τους.

Ανεπηρέαστη δεν έχει μείνει ούτε και η Hyundai, που αναζητά λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Reuters που επικαλείται δηλώσεις του CEO της μάρκας, Jose Munoz, η Hyundai είναι αποφασισμένη να μειώσει την εξάρτησή της από τις εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών, παράγοντας η ίδια τα εν λόγω εξαρτήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο Munoz ανέφερε πως «η βιομηχανία (σ.σ. ημιαγωγών) ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς», και πως η Intel προχωρά σε κολοσσιαίες επενδύσεις σε εργοστάσια παραγωγής μικροτσιπ.

Πρόσθεσε, βέβαια, πως στόχος της Hyundai είναι να κατασκευάζει και η ίδια κάποιες ποσότητες ημιαγωγών, ώστε να αυξήσει την ανεξαρτησία της, ούσα προετοιμασμένη για τυχόν ανάλογα ακραία σενάρια.

Advertisement

«Αυτό απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και χρόνο, αλλά είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το έργο εξέλιξης και έρευνας θα ανατεθεί στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου, Hyundai Mobis.

Στόχος της νοτιοκορεατικής εταιρείας είναι να μπορέσει να ευθυγραμμίσει την προσφορά προϊόντων με αυτές που είχαν οριστεί κατά το αρχικό επιχειρηματικό της πλάνο. Και το επόμενο έτος να μπορέσει να αντισταθμίσει μερικές από τις φετινές απώλειες παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος
Δοκιμή: Hyundai i20 N
Δοκιμή: Hyundai Bayon 1.0Τ 100 PS MT6