Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η πρόταση των Νοτιοκορεατών καταργεί τους παραδοσιακούς αεραγωγούς, εισάγοντας ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού με πληθώρα μικροσκοπικών σχισμών σε κάθε σπιθαμή της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον κόσμο της αυτοκίνησης. Πλέον, οι κατασκευαστές δεν αντιμετωπίζουν τα μοντέλα ως απλά μεταφορικά μέσα, αλλά ως οικοσυστήματα παροχής πολλαπλών εμπειριών.

Τις εξελίξεις θα καθορίσει – εν πολλοίς- η αυτόνομη οδήγηση που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται χωρίς την παραμικρή εμπλοκή του οδηγού. Οι επιβάτες θα κάθονται σε συρόμενα, περιστρεφόμενα καθίσματα που θα μετατρέπουν την καμπίνα σε σαλόνι αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιβατών.

Τα ανωτέρω δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τη Hyundai, η οποία ήδη προετοιμάζεται για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, οι Νοτιοκορεάτες υπέβαλαν αίτηση χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού σχετικά με τη βέλτιστη ψύξη και θέρμανση του σαλονιού, ανεξάρτητα από το που κάθονται οι επιβάτες (π.χ. πρόσοψη των καθισμάτων).

Advertisement
Advertisement

Στην πρόταση της Hyundai θυσιάζονται οι παραδοσιακοί αεραγωγοί, στον βωμό της ενσωμάτωσης ενός διαφορετικού συστήματος με πληθώρα «κρυφών» κελιών που θα τροφοδοτούν με αέρα την καμπίνα. Πρόκειται για μικροσκοπικές σχισμές που θα ενσωματώνονται σε κάθε σπιθαμή του σαλονιού (ταμπλό, οροφή κ.ο.κ.), «αγκαλιάζοντας» τους επιβάτες.

Σημειώνεται πως πέρα από αέρα, οι εγκοπές θα παράγουν ατμοσφαιρικό φωτισμό (ambient lightning) αλλά και ήχο, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία στους χρήστες.

Advertisement

Μολονότι παραμένει άγνωστο ποιο μοντέλο θα μπορούσε να εγκαινιάσει το πρωτοποριακό σύστημα κλιματισμού, η Hyundai έχει εκδηλώσει ήδη τις προθέσεις της για ευθυγράμμιση με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Δείγμα γραφής αποτελεί το πρωτότυπο M.Vision X, ένα πλήρως αυτόνομο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Ξεχώριζε για τα 360 μοιρών παράθυρα που μετατρέπονται σε οθόνες, αλλά και τα πρωτοποριακά καθίσματα με τις αναρίθμητες ρυθμίσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona N Line 1.6T 198 PS 4WD
Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Hyundai
WRC Ράλι Υπρ Βελγίου: Πανηγύρισε ο Neuville (video)