Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Opel Rocks-e και ως μίνι επαγγελματικό

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Opel Rocks-e και ως μίνι επαγγελματικό

ΝΕΑ

Το Opel Rocks-e και ως μίνι επαγγελματικό

ΝΕΑ

Μικρά-μεγάλα, φαίνεται πως όλων των ειδών τα αυτοκίνητα περνούν τη φάση του εξηλεκτρισμού τους.

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση αυτή δεν εξαιρεί και τα πολύ μικρά οχήματα πόλης, έστω και αν πρόκειται για την επαγγελματική τους εκδοχή.

Στην Ελλάδα θεωρούμε δεδομένο ότι τις παραγγελίες μας τις παραδίδουν οδηγοί με δίκυκλα. Ειδικά όσον αφορά το φαγητό και τους καφέδες, περιμένουμε να ακούσουμε πολλές φορές την εξάτμιση από το «παπάκι» για να ανοίξουμε την πόρτα. Αυτό το… ηχητικό κάλεσμα μάλλον δεν θα κρατήσει για πάντα αφού ήδη στο εξωτερικό (Γερμανία και Ολλανδία για αρχή) το ρόλο αυτό παίζουν τα πολύ μικρά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια όπως το Opel Rocks-e KARGO.

Advertisement
Advertisement

Η επαγγελματική εκδοχή του μικρού επιβατικού που είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα έχει μήκος 2,41 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει συνολικά 140 κιλά (έναν οδηγό και πολλά αντικείμενα), με διαθέσιμο χώρο 400 λίτρων. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, δεν εκπέμπει ίχνος CO2 και μπορεί να διανύσει μέχρι και 75 χιλιόμετρα μετά από πλήρη φόρτιση, απόσταση ικανή για να εκτελέσει καμία δεκαριά παραγγελίες από την πιτσαρία της γειτονιάς.

Το Rocks-e KARGO εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 9 kW (12 ίππων) για ανάγκες στιγμιαίας επιτάχυνσης, με τη σταθερή απόδοση να περιορίζεται στα 6 kW (8 ίππους). Μπορεί έτσι να «πιάσει» μέγιστη ταχύτητα μέχρι και 45 χλμ./ώρα. Το μικρό Opel -που φέρει όλα εκείνα τα σχεδιαστικά γνωρίσματα της μάρκας- μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία του σε απλή οικιακή πρίζα μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες.

Advertisement

Αν λάβουμε υπόψη μας την τιμή πώλησης για το επιβατικό Rocks-e, θα πρέπει να περιμένουμε ένα ποσό κοντά στις 8.000 ευρώ και για το KARGO. Λίγο παραπάνω δηλαδή σε σχέση με τον μικρό του… φίλο (Ami) από τη Γαλλία, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και μηχανικά μέρη και έχει αποκαλυφθεί νωρίτερα επίσης με την… delivery ενδυμασία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)
30 Χρόνια Opel Astra: Το κόμπακτ και όμορφο best seller
Απίστευτο: Citroen Ami και σε επαγγελματικό!

Advertisement