Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Opel Rocks-e

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Opel Rocks-e

Mobility

Mobility 2022: Opel Rocks-e

Mobility

Η Opel εστιάζει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα με το πρωτοποριακό Rocks-e.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζει τη χρηστικότητα με το αντισυμβατικό στυλ.

Η αστική κινητικότητα θα αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με την Opel το Rocks-e αποτελεί την απάντηση στις απαιτήσεις μετακίνησης της εποχής μας. Και αυτό γιατί με μόλις 2,41 m μήκος και 1,39 m πλάτος χωράει παντού, ενώ με διάμετρο στροφής μόλις 7,20 m στρίβει παντού.

Ταυτόχρονα με συνολικό βάρος μόλις 471 kg -μαζί με την μπαταρία- κατατάσσεται στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων και μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

Advertisement
Advertisement

Το Opel Rocks-e είναι αποκλειστικά διθέσιο και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 6 kW (8 PS), ενώ όταν ζητηθεί η πλήρης ισχύς -π.χ. κατά την επιτάχυνση- η απόδοση ανεβαίνει για μικρό διάστημα στα 9 kW (12 PS). Η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα γίνεται από μία μπαταρία 5,5 kWh, που είναι τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα και εξασφαλίζει αυτονομία 75 km (με βάση τα πρότυπα δοκιμών WMTC), ενώ σε μία κοινή οικιακή πρίζα φορτίζει σε λιγότερο από 4 ώρες. Η τελική ταχύτητα οριοθετείται στα 45 km/h.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της αντισυμβατικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας του Rocks-e είναι η διχρωμία στο εμπρός και πίσω μέρος καθώς και μάσκα Opel Vizor που αποτελεί σφραγίδα του νέου προσώπου της Opel. Το μοναδικό στυλ τονίζεται περαιτέρω από τα πλαϊνά μαρσπιέ και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες του αμαξώματος, ενώ ο ξεχωριστός χαρακτήρας υπογραμμίζεται ακόμα και από την αντίθετη φορά με την οποία ανοίγουν οι πόρτες οδηγού και συνοδηγού.

Advertisement

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Σύστημα Μετάδοσης: Ηλεκτρικό
Απόδοση: 8,0 PS-9,6 Nm
Κατανάλωση: 11,9 kWh/100 km
CO2: 0 g/km
Αυτονομία: 75 km
0-45 km/h: 10,0’’

Advertisement

Στη Mobility 2022 μπορείτε να κάνετε test drive στο Opel Mokka-e.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Rocks-e, το μέλλον της μετακίνησης (+video)
Το Fiat Topolino επιστρέφει!
Το Opel Rocks e-xtreme… πουλά τσαμπουκά!