Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το μέλλον της Ssangyong;

ΝΕΑ

Η Ssangyong είναι πιθανό να πωληθεί στην Edison Motors της Κίνας και να γίνει μια αυτοκινητοβιομηχανία με επίκεντρο τα ηλεκτρικά μοντέλα. Μπορεί να παράγει έως και 300.000 οχήματα ετησίως σε τρεις γραμμές συναρμολόγησης στο εργοστάσιό της στο Pyeongtaek.

Advertisement
Advertisement

Το διοικητικό συμβούλιο όρισε έναν νέο ιδιοκτήτη/εκπρόσωπό του για να δώσει προτεραιότητα στην πρόταση για την εξαγορά της από την Edison Motors.

 

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της Σεούλ αυτή την εβδομάδα δηλώνοντας ότι επιθυμεί εξαγορά από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Κινέζικης Edison Motors.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της Edison Motors, Kang Young-Kwon, δήλωσε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι σκοπεύει να μετατρέψει τη Ssangyong Motors σε τρία έως πέντε χρόνια σε μια αυτοκινητοβιομηχανία με επίκεντρο τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η SsangYong είναι ιδιοκτησία της Mahindra & Mahindri της Ινδίας από το 2011. Η ινδική εταιρία έψαχνε αγοραστή για την SsangYong, όταν η τελευταία βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Advertisement

Οι ιθύνοντες της Κορεατικής εταιρίας, σχεδιάζουν να υπογράψουν συμφωνία με την Edison για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τιμής αγοράς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ssangyong θα χρειαστεί ένα τρισεκατομμύριο γουόν (894 εκατομμύρια δολάρια) για την αλλαγή.

Η διαχείριση της εταιρίας μέσω δικαστηρίου είναι το τελευταίο βήμα πριν από την πτώχευση σύμφωνα με το κορεατικό νομικό σύστημα και το νομικό σώμα αποφασίζει τι θα συμβεί στην εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Ssangyong Korando
SOS από τη SsangYong: Απειλείται με πτώχευση
Αυτό είναι το νέο SsangYong Rexton