Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SOS από τη SsangYong: Απειλείται με πτώχευση

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SOS από τη SsangYong: Απειλείται με πτώχευση

ΝΕΑ

SOS από τη SsangYong: Απειλείται με πτώχευση

ΝΕΑ

Η εταιρεία αδυνατεί να ρυθμίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες για νέο διακανονισμό με τους δανειστές.

Advertisement
Advertisement

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η κορεατική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων SsangYong, μετά την αδυναμία της να ρυθμίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις οι οποίες ανέρχονται γύρω στις 40 εκατ. λίρες.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, η μη κατάθεση των προβλεπόμενων ποσών, οφείλεται στις ολοένα και πιο δυσμενείς παγκόσμιες επιχειρηματικές συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορονωϊού.

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για αυτή την εξέλιξη την οποία βιώνουμε λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης λόγω της νόσου COVID-19… Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση και να δημιουργήσουμε μια πιο ανταγωνιστική εταιρεία για το μέλλον», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται, παράλληλα, πως οι παγκόσμιες πωλήσεις της SsangYong φέτος, έχουν σημειώσει πτώση της τάξεως του 20% συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2019.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται, η SsangYong δεν μπόρεσε να συνάψει συμφωνία με τους δανειστές για επέκταση της προθεσμίας εξόφλησης των δανείων.

Advertisement

Η εταιρεία επιδιώκει να αποκαταστήσει το τρέχον ζήτημα ρευστότητας προτού εκκινήσουν οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης δια της ένταξής της σε σχετικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα δώσει στην εταιρεία προθεσμία τριών επιπλέον μηνών για την επίτευξη διακανονισμών, προτού το θέμα πάρει τη νομική οδό.

Advertisement

Από το 2011, η ινδική εταιρεία αυτοκινήτων Mahinda & Mahindra κατέχει το 70% της SsangYong, με το μερίδιό της αυτή τη στιγμή να έχει αυξηθεί στις 75 ποσοστιαίες μονάδες. Η εταιρεία έχει βάλει… πωλητήριο στην SsangYong σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από το οικονομικό αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Advertisement

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο