Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX; (+ video)

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX; (+ video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX; (+ video)

ΝΕΑ

Η είδηση προέρχεται από την παρουσία της Honda στην εφετινή έκθεση τεχνολογίας CES. Η εταιρεία σκοπεύει στη δημιουργία νέων ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ των οποίων και ένα sports car.

Advertisement
Advertisement

Στη Honda έχουν αρχίσει να εργάζονται εντατικότερα για την εξέλιξη και δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Το πρόγραμμά τους σχετικά με αυτά ανακοινώθηκε στην Έκθεση Τεχνολογίας «CES» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas.

Την επίσημη παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων της ιαπωνικής εταιρείας έκανε ο Τοσιχίρο Μίμπε, ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής.

Όπως είπε, οι άνθρωποι του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης ασχολούνται με την ανάπτυξη ιδεών και τεχνολογιών οι οποίες θα αρχίσουν να διατίθεται στην αγορά από το 2026 και έπειτα.

Advertisement
Advertisement

Αυτά ανήκουν στη λεγόμενη «Σειρά 0» («0 Series») όπως ονομάζουν στη Honda τη νέα γενιά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. Σε αυτή, εκτός από επιβατικά οχήματα, συμπεριλαμβάνεται και ένα sports car το οποίο θα είναι το κορυφαίο.

Ο Μίμπε επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξέλιξής τους συνεχίζεται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί και της κατασκευαστικής φιλοσοφίας που έχει αποφασιστεί να αντιπροσωπεύουν.

Advertisement

Στόχος είναι να προσφέρουν στους επιβάτες τον μέγιστο δυνατό ωφέλιμο χώρο και την άνεση που θέλουν και στον οδηγό τη δυνατότητα να χαίρεται την οδική συμπεριφορά.

Advertisement

Για το τελευταίο στοιχείο, είναι απαραίτητο να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν μπαταρίες οι οποίες να είναι μικρότερες σε διαστάσεις αλλά να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία απ’ ό,τι τώρα.

Επίσης, διευκρίνισε ότι στα νέα μοντέλα ο ηλεκτροκινητήρας και το «κιβώτιο ταχυτήτων» μετάδοσης θα αποτελούν μια ενιαία μονάδα, ώστε να είναι ισομοιρασμένο το βάρος στο όχημα και να υπάρχει η μεγίστη ευρυχωρία εσωτερικά.

Advertisement

Τέλος, αυτά τα στοιχεία θα χαρακτηρίζουν και το καινούργιο μοντέλο επιδόσεων το οποίο θα δίνει «εντελώς διαφορετική αίσθηση στον οδηγό» όπως τόνισε ο Μίμπε

Πολλοί θεωρούν ότι αναφέρεται σε αυτό που θα αντικαταστήσει το NSX είτε ως απευθείας διάδοχος είτε ως εν δυνάμει, δηλαδή ως ένα νέο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda e:Ny1
Honda HR-V e:HEV: Premium φιλοσοφία σχεδιασμού
Επιστρέφει με εργοστάσιο στην Ευρώπη η Honda;