Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφει με εργοστάσιο στην Ευρώπη η Honda;

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει με εργοστάσιο στην Ευρώπη η Honda;

ΝΕΑ

Επιστρέφει με εργοστάσιο στην Ευρώπη η Honda;

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες φέρονται να σκέφτονται το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στην Ευρώπη με νέο εργοστάσιο, μετά το κλείσιμο αυτού στο Σουίντον το 2021.

Advertisement
Advertisement

Μόλις τρία χρόνια έχουν περάσει από όταν η Honda αποφάσισε να κλείσει τη μονάδα παραγωγής της στην Αγγλία. Όπως παραδέχθηκε ο CEO της εταιρείας όμως, έχουν αρχίσει να επανεξετάζουν τις επιλογές τους.

Η Honda γνωστοποίησε τις σκέψεις της λίγο μετά την παρουσίαση των επόμενων αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων στην Έκθεση Τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιό της στο Σουίντον το 2021, θέλοντας να επικεντρωθεί σε άλλες ηπείρους όπου περίμενε μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων. Όλα αυτά, πάνω που ο εξηλεκτρισμός άρχισε να γίνεται ο νέος κανόνας στην Αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τοσιχίρο Μίμπε μίλησε στην Έκθεση CES για τα πλάνα της εταιρείας, διευκρινίζοντας πως το κλείσιμο του εργοστασίου στο Σουίντον ήταν λογικό εκείνη την εποχή. Ωστόσο, είναι πλέον ανοιχτοί στην ιδέα της επαναφοράς της παραγωγής αυτοκινήτων και στην Ευρώπη.

«Είναι πιθανή η επαναφορά της παραγωγής εκεί, αλλά προς το παρόν, σκοπεύουμε μόνο να εξάγουμε στην Ευρώπη. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα» δήλωσε ο Μίμπε.

Advertisement

Η Honda μπαίνει σταδιακά σε μία νέα εποχή, κατά την οποία θέλει να λανσάρει τη νέα της γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η φιλοσοφία της ονομάζεται «Σειρά 0» και η εκκίνηση θα γίνει με το Saloon που είδαμε ως κόνσεπτ στην CES. Βάσει της εταιρείας, το μοντέλο παραγωγής θα είναι 90% ίδιο με το κόνσεπτ.

Advertisement

Τη γκάμα ηλεκτρικών θα συμπληρώσουν δύο SUV, ένα σπορ-κουπέ και ένα προσιτό οικονομικά μοντέλο που οι διαστάσεις του θα φέρουν σε αυτές του Honda Jazz.

Συνολικά, η Honda είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν… αργήσει να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, όπως και η Toyota. Οι Ιάπωνες όμως, δεν πιέζονται όπως οι Ευρωπαίοι προς αυτήν την κατεύθυνση, επομένως έχουν αποφασίσει να πάρουν τον χρόνο τους.

Η Toyota τουλάχιστον, έχει δικαιωθεί απόλυτα μέχρι τώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μέλλον της Honda είναι γεμάτο εκπλήξεις
Honda Jazz e:HEV: Infotainment νέας γενιάς
Honda Civic e:HEV: Ευρύχωρο και άνετο για όλη την οικογένεια